Борисов не е оптимист за съставянето на правителство

Борисов не е оптимист за съставянето на правителство | StandartNews.com

Бойко Борисов заяви, че не е оптимист за съставянето на правителство и изрази резерви по начина, по който се водят разговорите с Реформаторския блок.

В понеделник би трябвало да се говори и за постовете, заяви Борисов и декларира, че ако няма съгласие може в сряда да върне мандата.

"Понеделник е! Би трябвало да имаме вече и разговори за постовете включително, за хората, които ще го изпълняват това. Вече четвърта седмица почваме. Ами, като не стигнем до споразумение, взимаме мандата, връщаме го в сряда и отиваме на избори. В тази ситуация правителство само на ГЕРБ..., ще го обмислим, пак ще ги събера лидерите."

Не съм оптимист от това, което чувам като послания от Реформаторите. Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ, за да покажем партньорство. Той ми каза: "Г-жа Кунева я няма, като я намеря, ще се обадя" и не се обади!

Следобед в парламента се очаква ГЕРБ и Реформаторския блок да разговарят за "изчистване на приоритетите" в програмите на двете формации, съобщиха представители на партиите в Народното събрание.

В четвъртък следобед преговори на ГЕРБ с Реформаторския блог и Патриотичния фронт излязоха с идеята за правителство 2+2 - коалиция на ГЕРБ и реформаторите и подкрепа от патриотите и АБВ.

"Не е зачеркнат следващия вариант, но това вече ни е 10-та среща ли, коя, и всеки път се уговаряме, преговорния екип да се консултират с някого. Ходят, консултират се и на другия ден като дойдат пак на среща пак не може да вземем никакво решение, защото ще се консултираме пак", каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай