Борисов: Не аз продадох "Булгартабак"

Борисов: Не аз продадох "Булгартабак" | StandartNews.com

След изборите живот и здраве ще се съсредоточим върху всички приватизационни сделки на прехода с ДАНС и МРВ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет.

Той посочи, че е ядосан, че го обвиняват, че е продал „Булгартабак".

"Доста се поядосах, „Бултартабак" не е продаден от мен, а от Агенцията за приватизация, каза той в отговор на онези , които имали тази теза в написаните им опорни точки. Питайте шефа на агенцията да разкаже как е продаден с консултацията на Сити банк, която има опит в такива сделки, и при наблюдаващ министър Трайчо Трайков", каза още премиерът.

Борисов заяви, че някои неща бързо се забравят и даде пример с царските конюшни. Има две години до изтичане на давността на някои от приватизационните сделки и с ДАНС ще направи ревизия на всички сделки на прехода, заяви той.

За да сме наясно кой какво е продавал и дали това е реалната цена, заяви премиерът и повтори, че не е продавал „Булгартабак". Всеки от вас като продава, пита ли ме мен, обръща се той към министрите. Има надлежен ред, замота министрите са персонално отговорни. Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства, подчерта Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай