Борисов на Гергьовден: Бъдете здрави и смирени!

Борисов на Гергьовден: Бъдете здрави и смирени! | StandartNews.com

"Днес отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия, както и почитаме Свети великомъченик Георги Победоносец. Честит празник на всички храбри и смели българи и на тези, които носят името на светеца-мъченик. Бъдете живи, здрави и смирени!"

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по случай 6 май - Ден на храбростта.

По-рано днес хиляди българи наблюдаваха парада в столицата по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. Много хора бяха дошли в централната част на града заедно със своите деца и внуци, на които са разказвали за нашата бойна авиация.

Парадът по въздух и земя протече под засилени мерки за сигурност. Гражданите бяха пропускани през специално изградени пунктове.

В тържествата участваха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители. По-рано те присъстваха и на празничния водосвет на бойните знамена. Традиционният ритуал, посветен на християнския празник Гергьовден, се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София и беше отслужен от Негово светейшество Патриарх Неофит.

"В деня на храбростта и Българската армия поздравявам всички български жени и мъже, които служат достойно в редиците на Българската армия. Нека Свети Георги Победоносец да ви закриля както при изпълнението на бойните ви мисии, така и при изпълнението на служебните задължения и в личния ви живот. Поздравявам и всички българи, които на днешния светъл празник честват своя имен ден. Бъдете здрави, смели и вярвайте в доброто", написа в социалната мрежа председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай