Борисов към турския премиер: Да харчим за образование, не за огради /ВИДЕО/

Борисов към турския премиер: Да харчим за образование, не за огради /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО - ТУК

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Турция Бинали Йълдъръм в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Основната им тема на разговор бяха инфраструктурните проекти в региона. Премиерът Борисов подчерта важната роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които осигуряват свързаност в Европа.

„Да харчим парите за инфраструктура, за образование и култура, а не да правим нови огради", каза Борисов и допълни, че изграждането на жп линиите, магистралите и дигиталната инфраструктура трябва да се осъществя паралелно. Турският премиер Йълдъръм заяви, че подобряването на инфраструктурата ще става само по европейските стандарти. „Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази насока", каза той и посочи, че в момента се строи продължението от Капъкуле до Истанбул. „Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме много модерна инфраструктура, която ще преминава през България и Турция", посочи още Йълдъръм.

Двамата обсъдиха миграционната криза като подчертаха добрите резултати от съвместната работа между София и Анкара. Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се проведе във Варна в края на март. Турският премиер информира Борисов за срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, определяйки я като ползотворна и стъпка за подобряване на отношенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай