Борисов към Кристалина Георгиева: Стабилността е над всичко

Борисов към Кристалина Георгиева: Стабилността е над всичко | StandartNews.com

Това е първата визита на Кристалина Георгиева в България в качеството й на зам.-председателя на ЕК

София. Инвестиции ще дойдат, когато ние демонстрираме пред света, че сме стабилна държава. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си със зам.-председателя на ЕК и комисар по бюджет и човешките ресурси Кристалина Георгиева в  Министерски съвет.

Премиерът обяви, че в следващите дни ще разговаря с президента на ЕК Жан-Клод Юнкер, с Доналд Туск и с Мартин Шулц. „Именно това ще се опитаме да представим пред Европа - че България има парламентарно представени партии, които знаят, че стабилността е над всичко в този момент.

 „Днес пред парламента благодарих на всички политически партии, които са в българския парламент за това, че има парламент, има правителство и европейската солидарност в лицето на европейските фондове и програми една по една се връщат, което е единствения свеж ресурс в страната. Другият ресурс, който може да влезе, е чрез инвестиции", заяви Борисов.

Премиерът поздрави Георгиева с вицепрезидентското й място и отбеляза, че работата й е била добре оценена не само в България, но и в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай