Борисов към бизнеса: Вдигнете заплатите!

Борисов към бизнеса: Вдигнете заплатите! | StandartNews.com

Бойко Борисов коментира темата с административната тежест на дискусията "Бизнесът и правителството в един отбор", организиран от Българския форум на бизнес лидери.

„Над 100 закона променихме това, за да я облекчим. Това ще стане. Прави се, много неща се премахнаха. Ще се премахнат и тези. Няма да се спирам върху цифрите и върху всичко останало, защото вие като бизнес го усещате", каза той пред представителите на бизнеса и ги призова да дават по-големи заплати.

„Облекчаваме по всякакъв начин, особено за туризма, да се взимат работници от Украйна, Беларус, Молдова, а всъщност нашите българи отиват във Франция, в Италия там да работят – готвачи, сервитьори, камериерки. Можем ли да си направим така заплатите. Не е голяма разликата, особено при тези толкова печеливши бизнеси, които имаме и да си останат българите тук?", каза Борисов. Според него "може със сигурност". „Сега ние сме на критичните 6 % безработица. В общи линии това са голяма част от тези 6 % са хора, които не искат да работят. Имаме абсурдна социална политика. Плащаме за всичко и навсякъде", обясни премиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай