20:15 ч.

13.02.17

5 мин.

0

18

0

Борисов към актива на партията: По-смирено в хвалбите, хората да избират (ОБНОВЕНА)

от Ванина Недкова | редактирана в 19:04 на 13.02.17 |

Борисов към актива на партията: По-смирено в хвалбите, хората да избират (ОБНОВЕНА)

За 10 дни не успяха една лампа на оправят, ядоса се лидерът на ГЕРБ на нападките от Герджиков


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместниците му в партията Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова се изправиха пред актива на партията в София. Борисов бе посрещнат на крака и с аплаузи. След това представи управленската програма на партията.


"Този път я писаха министри, кметове и депутати. За първи път направихме програма, която отчита направеното, слабостите ни и това, което можем да надградим. Всяка цифра е на базата на направеното през последните две години", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той увери, че всички цифри и обещания са съобразени с управленски мандат.


"В нашата програма няма нито едно обикновено обещание. Имайте го предвид", натърти Борисов на хората си.


"За образованието много говорим и ще продължаваме да говорим", обяви Борисов по отношениен на ключовия акцент в управленската програма на ГЕРБ - "Образование". Той коментира и изказванията на бившия ресорен министър  Меглена Кунева. "Една моя колежка е казала, че сме давали по-малко пари за образованието. Това не е вярно! Още първия мандат дадохме с 2 млрд. лева повече за образование", обясни Борисов. Той посочи, че разчетът в програмата на ГЕРБ сега показва, че двойното увеличение на учителските заплати ще струва 350 млн. лв. на година. "Това не е проблем за бюджета", отбеляза лидерът на ГЕРБ.


Според него не трябва да има отсътващи ученици от клас и този проблем трябва да се реши: "Всеки трябва да е принуден да ходи на училище. Това е най-голямата превенция срещу престъпността - да бъде образован човек". 


Вторият приоритет на ГЕРБ е борбата с бюрокрацията. "Защото и ние сме в нея", призна Борисов. И описа какъв е проблемът: "Кака Минка нещо не е в настроение, ядосана е, изнервена е и решава да си го изкара на опашката. А те се ядосват хората и псуват държавата". Това разсмя залата, но той уточни: "То не е смешно, защото ако от този документ ти зависи бизнеса ти, склонен си и за кутия бонбони да правиш нарушения".


Идеята на ГЕРБ по отношение на административната тежест е всеки гражданин, който иска да си извади даден документ от община или администрация, да го направи ако е възможно по електронен път или пък да отиде само веднъж до съответната институция, а тя после сама да задвижи документа.


"Нашата работа е да благодарим на всеки човек в София - на едните за търпението, на другите за участието", посочи Борисов. Той призна, че разбира недоволствието на някои хора в София. "Всеки от вас да намери начин да благодари на всеки свой съсед, приятел, който е помогнал да направим това за София", заръча лидерът на партията. И посочи, че помни каква София е заварил и каква има сега.


"Имате пълното основание да работите така, че да продължим напред за хубавите неща", увери още хората си Борисов.
На срещата на Бойко Борисов и актива на партията от София присъстваха и почти всички министри от кабинета "Борисов 2". Те заеха първия ред на залата. "Ще обяснявате на хората, ще ги убеждавате, да говорите", заръча Борисов. И им напомни на присъстващите: "Като искате да сте премиер, министър, депутат - си слуга на хората. Всеки има право, а нашата работа е да работим", обясни лидерът на ГЕРБ. Той обясни и научно заръката, която дава: "Един недоволен споделя поне със седем, а един доволен с трима".


Борисов обяви също, че не иска кампания, която се основава на нападки към противниците. "Бих се радвал ние да дадем тон и да не се подвеждаме с негативни кампания. Там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим", продължи той със заръките към актива си в София. "Много е важно да имаме висок резултат на изборите, защото лесно ще се похарчат събраните пари", заяви Бойко Борисов.


Генералът не подмина и темата с коалициите след изборите. Той се позова на опита с Реформаторите и се върна на темата с образованието. "Идва при мен Томислав (Дончев - б.р.) още в 8 часа, знае че ходя рано, и ми казва - "Това с образованието не може повече да продължава". А аз му казвах - "Недей, Томиславе. Да не нарушим коалиционната култура. Аз знам как се прави коалиционна политика, ти не знаеш". Знаех, знаех, амаа...", разкри бившият министър-председател. 


Бойко Борисов повдигна и темата за международните отношение на България. "Ние винаги сме били за прагматични и честни отношения с Русия", увери Борисов. И напомни, че с преговори с президента Владимир Путин е успял да премахне лихвите за АЕЦ "Белене". Той разкри, че се е хванал на бас с колегите си в ГЕРБ. "Ако някои от тези колеги (служебен кабинет, БСП - б.р.) донесе едно евро за страната, аз ще стоя и ще пляскам 30 минути", обясни Борисов.


"Ние ще се виждаме пак по време на кампанията. Искам да станете по-смели и по-мобилизирани", настоя Борисов пред актива на партията в София. "Какво направи БСП за София за 20 години? А какво направихме ние за 6-7?", попита Борисов. А хората му отговориха с аплаузи. "Ние нямаме обвързаност с медиите. Комунистите имаха много предавания, а ние нямаме такава пропагандна машина като тяхната. Имаме си Фейсбук", отбеляза Борисов.


"ГЕРБ е единствената партия, в която няма олигарси. Ние сме 100% независими. Всичко зависи само от нас", обяви още Борисов. И отчете: "2 години правихме много компромиси. Накрая като теглихме чертата - партията загуби, държавата спечели. 


"220 млн. лева платихме за този "Ербъс", а президентът (Румен Радев - б.р.) не иска да лети с него", коментира още Борисов. "Нямаме претенции да сме безгрешни. Но се надявам и на мен да ми прощават", отбеляза още лидерът на ГЕРБ


Той не пропусна да коментира и листите на БСП. "Елена Йончева и Тома Томов им били новите лица (на БСП - б.р.). Ами аз ги гледам вече 20 години. Това е все едно Цецо (Цветанов - б.р) да ми доведе Искра Фидосова и да ми каже, че е ново лице", отсече Борисов. "Дано президентът Радев да запази здрав разум. В него да ми е надеждата да се намеси. Защото ако ги остави тези хора, може да се стигне и до касиране на изборите", призна той.


Борисов коментира изказването на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, че за 5 дни в тунел "Ечемишка" е направено повече от за последните пет години. "Това граничи с нахалството. Те за 10 дни една лампа не можаха да оправят", отсече Борисов. И уточни, че много мрази някои да го подпипва по тази тема (магистрали - б.р). "Искам да му напомня на Герджиков, че когато те управляваха, искаха да дадат АМ "Тракия" на концесия. А сега българите използват безплатно пътяТочно при тройната коалиция ремонтът на този тунел ("Ечемишка"- б.р.) беше спрян. Колко удобно, а сега ние трябва да оставаме в отбранителна позиция"", отбеляза Борисов.


Бившият премиер хвърли и малко яснота около листите на партията за изборите. ""В нашите листи и в смесените региони имаме много български мюсюлмани", разкри той


"Едното нещо, с което подразнихме хората, е самохвалство. Аз го започнах. Малко по-смирено в хвалбите и тупането в гърдите. Да дадем възможност на хората да сравняват и избират", заключи Бойко Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:57 · 15.02.2017
Lele male ujas milionetite na gerb govorat tischina
· 18:29 · 14.02.2017
много неща не направихте оставихте престъпноста,, не эащетихте хората никакви съд реформи эакон эа корупция няма, не отменихте даже от кабинета орешарски приетия эакон да не бъдат съдени крадците ,ктб калфин ви иэлъга вдигна годините и стажа эа пенсия на хората на 67 год и иэбяга,потребиха ви ,радев спечели эащото хората нямат доверие в вас,когато имаха доверие както каэвахте и магаре ще бъде иэбрато сега пак социолоэите ви дават сила но това не е вярно както при .предишните иэбори при костов и царя
Потребител · 07:34 · 15.02.2017
@;н Как да имат доверие хората, те гласуват доверие на човек и очакват да видят резулати-спряна корупция,измами, безотгорорност, безстопанственост и кражби на високо държавно ниво–резултат е Много приказки -Нищо направено,Обикновенат пртестъпност -процъвтяваща,Корупцията в правоохраняващите и правораздаващите агенции гори в пълна сила подклаждана от безброй подкупи.Здравеопазване да се чудиш дали там работят доктори или факири крадци.Вземе ли власта започва да си губи слухоите и зрителни способности по отношение на гореописаните факти.
Потребител · 18:01 · 14.02.2017
На Мутрагеньо Тиквата гъзът пак е пълен със сперма.
Потребител · 13:41 · 14.02.2017
Напоследък натрапващо повтарящата се дума в изявленията на ББ е "смирение". Няма ли някой психоаналитик да разтълкува състоянието му?
Потребител · 11:07 · 14.02.2017
Айдеее! Почнаха хвалбите на килограм!!!
Потребител · 10:09 · 14.02.2017
Тиквочев не се хвали само когато го ебат в тлъстия гъз.
Потребител · 09:49 · 14.02.2017
Защото комунягите сте изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.
Потребител · 09:42 · 14.02.2017
тук не говорим за кака минка а за хиляди любовници и метреси на политици, които са стари а и бабите са стари и нагли , и не пускат кокала и само това правят, разбира се кокала се изплъзва по малко, и няма как да са доволни, долната меглена сама спряла помощите от ес по програма , която тя защитила, ама на не е на власт и я спряла
Потребител · 04:58 · 14.02.2017
Голям меринджей безспорно
.,.., · 00:15 · 14.02.2017
.,..,
Потребител · 23:13 · 13.02.2017
аидe боико даваи, купи на цeца самолeт за 220 милиона ама нe И бeшe писано да сe вози, e можeшe И нeщо по eвтино ама са пeнсионeритe кои можe шe живee кои нe можe шe умира
redwings · 21:56 · 13.02.2017
Mного пари ще трябват за образование ...с тази неграмотност ....
Потребител · 20:49 · 13.02.2017
Toя още ли му слагат фасона да грози пейзажа и замърсява пространството с глупостите си. Да излезе и опровергае доклада на цру , че мутрите са му купили министерски пост в мвр за 1 милион
Потребител · 09:45 · 14.02.2017
@Потребител Пак тролове,пак опорни точки,пак мантри??Ако ЦРУ има тая информация,то никой досега и никога нямаше да се среща с Борисов или някой от ГЕРБ,а е тъкмо обратното.Май че си объркал КГБ с ЦРУ?!Цветанов се върна онзи ден от молитвена закуска с ТРЪМП,а ако не знаеш кой е тоя,да те светна,че той е този който е втория най могъщ на земята след БОГ,червена тролска кратуно!!
Петър Папазов · 20:19 · 13.02.2017
Теле!И само тези от обора му се възхищават! Нищо не направи!Иска да докопа още един недовършен мандат!
Потребител · 19:56 · 13.02.2017
Много свястен човек сте г-н Борисов, пожелаваме успех! А истината винаги излиза наяве, ама някои си запушват ушите да не би да я чуят.
Потребител · 19:22 · 13.02.2017
този път си прав нямате обикновено обещание всичките са нестандартни,неизпълними направени само за избори пък после като се докопате до властта ще го мислите
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент