Борисов: Истинската социология е само преди няколко дни във Варна

Борисов: Истинската социология е само преди няколко дни във Варна | StandartNews.com

София. Като изключително важен знак за протестиращите в момента определи новината за спечелването на изборите във Варна Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в интервю за предаването "Под лупа" по ТВ Европа. Борисов изтъкна напредъка на София и Бургас за последните два мандата и изрази надеждата си Варна да последва модела на развитие на Бургас.

В същото време той коментира, че ако победата беше на БСП, то софийските протестиращи биха загубили всякакъв шанс на фона на засвидетелстваното одобрение на гласоподавателите.

По повод двойно по-високата активност за БСП в ромските секции, бившият премиер припомни скандала с печатницата в Костинброд и изрази радостта си, че вече за всекиго е станало ясно за каква гигантска медийна манипулация става въпрос. Той определи Станишев като любимец на ромските махали, докато припозна младите хора и висшистите в България като привърженици на ГЕРБ.

"Единият ден френският и немският посланик просто си казваха мнението крайно негативно за сегашното управление, на другия ден английското даде прекрасна оценка за нашето управление", сподели Борисов и призова хората сами да преценят отношението, което имат в Европа, за двете управления, съответно на ГЕРБ и на БСП.

Лидерът на ГЕРБ определи изследването на Кънчо Стойчев за една евентуална победа на БСП с 4 % като поръчково, докато реалността показва друго, визирайки изборите във Варна, но въпреки това използва момента да честити на Сергей Станишев мъжката рожба.

"Всички знаят, че сега в изборния кодекс трябва да се промени, то става за два-три дни, само частта за парламентарни избори. Защото сега има парламентарна криза", заяви той и зададе въпросите, откъде кабинетът намира сили от втора позиция да се "инати" на десетките хиляди души по площадите и защо лидерите на партиите продължават да толерират ексцесиите на Волен Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай