16:00 ч.

01.09.18

5 мин.

0

14

0

Борисов: Имам претенции към още министри, но ще говорим за това с тях

от редактори |

Борисов: Имам претенции към още министри, но ще говорим за това с тях

ГЕРБ ще съгласува с Обединените патриоти новите назначения, заяви днес пред репортери премиерът Бойко Борисов. „Имам идеи и предложения, кандидатите ще бъдат от ПП ГЕРБ, тъй като това е нашата квота по коалиционно споразумение и затова не виждам защо трябва да съгласувам тези оставки. Назначенията, като едно коалиционно правителство всеки от нас трябва да бъде съгласен и да може да работи с тези хора. Става дума за двама вицепремиери, които са и ресорни. Имам претенции към още министри, но тепърва ще се говори за това с тях", заяви премиерът.


Бойко Борисов подчерта, че в ПП ГЕРБ всички експертни лица. Той подчерта, че в партията няма политици и експерти, които изпълняват политиката й. „В момента има доста работа да се върши, вършим я, вървим напред, не мога да оставя огромни усилия години наред, които сме полагали, включително и във Варна", добави министър-председателят Бойко Борисов.


В понеделник сигурно ще се срещнем с колегите от Патриотичния фронт да обсъдим нови кандидатури. И така. Това каза премиерът Бойко Борисов на 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото. "Много работа имаме, много работа вършим, не можем да поставяме под риск или под съмнение, заради даден човек, който и да бил той", заяви премиерът.


„Винаги съм казвал: „Най-големият враг на ГЕРБ сме си самите ние". Когато допускаме грешки, много хора ме съдят от партията, съм безкомпромисен. Никак не е лесно. Това ми струва и безсъние, нерви, но най-вече всички хора, които отстраняваме в редки изключения, са кадри, които са израснали, работили много, допринесли много. В един момент трябва да се разделим, защото това е разликата между нас и БСП. Купувал депутат избори, наричал хората дебили, след това няма значение. Предизвикал банкови кризи – два пъти в мандати на БСП падат банки. И сега: „О, чудо", заяви Борисов.


„Излиза Гечев и коментира – този, който направи по негово време пенсиите 3 долара на месец. О, чудо. Като се разровим, се вижда, че навсякъде, където ни възникнаха проблеми, скрити, спящи клетки, които в момента провокират или създават напрежение. То веднага бива взимано и коментирано. Какво значение има управлението или властта, ако не правиш добро за хората", допълни Борисов. По думите му това, което в момента и службите, и прокуратурата правят по олигарсите би им се отразило и на тях. „От 34% контрабандата на цигари, сега в момента е към 5,1%. Само 2-3 месеца на служебното правителство със 120 млн. лв. по-малко приходи в хазната. Къде са отишли? Не са ли при олигархията? При нас всяко тримесечие намалява драстично", подчерта Борисов.


Оставките на тримата министри са личен акт, каза още Борисов. „След като съм им ги поискал, след като има направени пропуски и след като имаме за съжаление 17 загинали. Още в неделя казах, че ще бъда безкомпромисен и мисля, че в това трябва да се търси политическата воля и отговорност. Да, пет писма са изпратени до фирмата да си оправи пътя, да, има строителен надзор, да, има приемателни комисии от над 20 души, но в края на краищата когато е имало сигнали, че пътят е опасен, министърът е длъжен да стои на пътя, ако трябва, и да предотврати инциденти. За това се носи политическа отговорност", заяви премиерът.


Бойко Борисов коментира и темата за задължително поставяне на колани в автобусите. „Да, натискът на бранша, на лобитата, толкова години да не се поставят колани, защото по-голямата част от автобусите били стари и това са допълнителни инвестиции. Няма повече компромиси, няма да отстъпваме пред никого. Който иска да превозва хора, ще смени седалките, ще инвестира и ще си направи автобусите така, както трябва. По-добре да няма екскурзия, да няма загинали", добави Бойко Борисов. По думите му на 3 септември предстои внасянето на новия Закон за движение по пътищата, като между първо и второ четене всичко това ще бъде направено.


По отношение на вътрешния министър Валентин Радев Бойко Борисов посочи, че начинът, по който действа полицията на много места, не само в Харманли, е точно това, което не иска да вижда в институцията. „Невинният да е виновен с вмешателство на партийни лидери. Повече случая няма да го коментирам, имам претенции към работата и ръководството от страна на министерството", допълни Бойко Борисов.


„Колко години говорим за коланите в автобуса. Какво ни се отговаря – бранша има 20 хиляди автобуси, не всички от тях са приспособени да имат колани, защото са произведени еди-коя си година. Питам - по-важно ли е да се отиде на екскурзия или да останеш жив. Тука парламентът се надявам да бъдете безапелационни във взимането на това решение. От 20 хил. мога да станат 5 хил. автобуса. Който иска да вози хора, ще вложи пари и ще си купи нови седалки с колани, ако иска това да е автобус. Ако не иска, няма да има. Тези хора е по-добре да не са отишли на екскурзия, вместо това да се случва и тук не трябва въобще да се коментира дали са приспособими, дали бранша ще загуби. Ако искаш да караш, слагаш колани – това трябва да бъде незабавно направено от новия министър, това е едната част. Много се направи, но не е всичко и не е достатъчно", заяви още Борисов.


Той коментира и новия орган, който предстои да бъде създаден, за да следи за пътната безопасност. „Този орган дали ще е агенция или комисия няма значение. Факт е, че трима министри отговарят и това се е случило и се размива отговорността и, за да не се размива, ние трябва да си понесем тази политическа отговорност - че се е случило при нас и изобщо не трябва да се влиза при темата, че и при другите се е случвало. Ама ние не искаме да приличаме на другите, искаме да сме европейска партия и като има проблем, да носим отговорност", допълни той.


За случая в Харманли, аз го видях. Въобще тук не искам да коментирам участниците в него. Всеки има своето право да го разглежда по неговия си начин, категоричен бе премиерът. „Питаха ме миналата събота, а аз не знаех. Гледах клипа. Това не е клип, а от видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидерът на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили", коментира Борисов.


„Министър Радев в оставка не може да си контролира хората, а друг ги контролира. Не може да ги вика на оперативки и да им задава задачите, значи не се е старал. И затова се носи отговорност. И накрая, милицията изкара невинния виновен, а пък той разбира се няма претенции. Това ме връща действително преди 90-а година", каза още Бойко Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:31 · 03.09.2018
ктб, търговски регистър, фалирал застраховател - има ли служби, които да са си свършили работата-това което споменаваш е само капка в морето
Потребител · 22:55 · 02.09.2018
Проблема си е в самия ГЕРБ, наемат си разни престъпни и мързеливи типове на Държавна работа.Съответно съшите тези неадекватни/неспособни криминални индивиди извличат финансови ползи от Държавата както могат.И чак когато изгърми новината за престъпната им деиност или бездейност, тогава Борисов тръгва да търси саботьори и обвинява комунистите.А саботьорите работят при него.Комунистите просто използват ситуацията и сочат с пръст към ГЕРБ и Борисов.
Потребител · 15:47 · 02.09.2018
Дядо Дамяне (д-р Д.Илиев), не напразно те наричат Касапина. Само премиерът да ти смигне и всичките прасета и свине в България няма и за три седмици ще ги изгъташ без да се замислиш. Толкова ти е акълът. Как са те пуснали да завършиш Тракийския университет тамошните професори? Трябвало е да те скъсат 5 6 пъти и чак тогава евентуално да те пуснат като бавно развиващ се колега по интелект на Цуци Помощното училище.
Потребител · 15:46 · 02.09.2018
Този ли 69 годишен старец намерихте за шеф на БАБХ!!! Та той още преди една петилетка е станал пенсионер! Баце, още някоя рептилия като дедо Дамян няма ли да изровиш? Това ли са ти действените фигури? Тая с косата вече се вглежда в него да го изпрати в пъкъла!
Потребител · 10:15 · 02.09.2018
Бочка народът има искане към теб и
то е : ОСТАВКА! подавай оставка и се
махай в САШ! Защото тук те чека съд и
след него БЕЛЕНЕ!
..., · 09:40 · 02.09.2018
.,..,.,.,
Потребител · 07:52 · 02.09.2018
Брей ! Премиерът на мутренската държава в която освен престъпността нищо друго не е наред една от причините която е и той , се притеснил че нещо не било наред че имал забележки към някои от министрите си ! Да се смееш ли, да плачеш ли .... Тя държавата е фалирала, нацията е пред изчезване а той имал забележки. Да поразрови речника ако му остане време и да види срещу думичката "наглост" какво пише ...
Потребител · 04:33 · 02.09.2018
И друго оставикте на тези тримата
показват че Бочка треска го ттесе от
страх да не подаде оставка. Готов е
Всеки да пожертва но той да остане.
Потребител · 04:30 · 02.09.2018
И все пак остаката на Радев не заради
загиналите в катастрофата, а заради
един инцидент в който няма нито жертви
нито пострадали. Няма дори и оплакване
но Герберунгелът Радев не го е
раздухал. Не е успял да превърне фалшивата новина в новина.
Потребител · 01:20 · 02.09.2018
ДАЛИ ДЕПУТАТ Е КУПУВАЛ ИЗБОРИ, ЩЕ КАЖЕ СЪДЪТ. А ЧЕ ГЕРБЕРАСТА ТОТЕВ НАПРАВИ ФИЛМЧЕ, КАК СЕ КУПУВАТ ИЗБОРИ И ГО ПРОЖЕКТИРАХА НА МАНГАЛИТЕ В СТОЛИПИНОВО ПРЕДИ ИЗБОРИ !!!!
Потребител · 01:12 · 02.09.2018
ПАК ЛАФ МОАБЕТ. ТРИ ЛЕВА НАПРАВИ ПЕНСИИТЕ ПРЕДИШНИЯ МАЧО - КОМАНДИРА СЕДЕСАР , ПРИ ЦАРЯ РАСТЯХА С ПО 6-7% ГОДИШНО, ПРИ ВТОРИЯ МАЧО 5 Г. С 0%, А ПОСЛЕ ДО ДНЕС С ПО 2-3% - ВЕРНО, ЧЕ НИ СЧИТАШ И ТИ ЗА ДЕБИЛИ, НО НЕ СМЕ!
Потребител · 00:56 · 02.09.2018
"...Оставките на тримата министри са личен акт, каза още Борисов..... „След като съм им ги поискал,..."....ХЕМ ЛИЧЕН АКТ....ХЕМ СЛЕД КАТО СЪМ ГИ ПОИСКАЛ.... НЕ СМЕ ОТ МАХАЛАТА ТИ В БАНКЯ..ИЛИ ЗАСТАВАШ ЗАД ДУМИТЕ НА ПРОФ,ИВО, ЧЕ 80% СМЕ ДЕБИЛИ...ТИ СИ БАНКЯНСКИЯ СЕЛЯНДУР ТИ СИ ОТ 80%-ВИТЕ, НЕ НИЕ- ТА ДА НИ ГИ ПЛЕЩИШ КАТО НА ДЕБИЛИ...БЯХМЕ МАТРЯЛ, ШИБАН НАРОД, ПРОСТИ , А ВИЖ СЕ КАКВИ НИ ГИ ПЛЕШИШ, НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ..
Потребител · 00:52 · 02.09.2018
"...Оставките наА ДА НИ ПЛЕЩИ тримата министри са личен акт, каза още Борисов. „След като съм им ги поискал,..."....ХЕМ ЛИЧЕН АКТ....ХЕМ СЛЕД КАТО СЪМ ГИ ПОИСКАЛ.... БАЙ Х.. НИЕ НЕ СМЕ ОТ МАХАЛАТА ТИ В БАНКЯ..ИЛИ ЗАСТАВАШ ЗАД ДУМИТЕ НА ПРОФ,ИВО, ЧЕ 80% СМЕ ДЕБИЛИ...ТИ СИ БАНКЯНСКИЯ СЕЛЯНДУР ТИ СИ ОТ 80%-ВИТЕ, НЕ НИЕ- ТА ДА НИ ГИ ПЛЕЩИШ КАТО НА ДЕБИЛИ...БЯХМЕ МАТРЯЛ, ШИБАН НАРОД, ПРОСТИ , А ВИЖ СЕ КАКВИ НИ ГИ ПЛЕШИШ, НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ..
Потребител · 19:52 · 01.09.2018
Това поставя въпроса че трябва да има прочистване на полицейския състав в страната,всички да минат на полиграф и етика, който не мине не мине, да си търси друга работа.Наемат се хора криминални характеристики и се чака да работят и защитават редовния гражданин, а те защитатват криминалния контингент.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент