Борисов дава пари за църква и казарма

Борисов дава пари за църква и казарма | StandartNews.com

Кабинетът отпуска 40 хил. лв. гаранция за изложба на варненското злато в Холандия

Земеделското министерство праща техника за пътищата в имотите на Зографския манастир

Правителството отпусна 3 милиона лева за изграждането на нова казарма за 68-ма бригада "Специални сили" от учебния полигон "Црънча". Други 300 000 лв. ще бъдат осигурени за довършване на храма "Св. Прокопий Варненски" във Варна, реши на заседанието си в сряда кабинетът.

Незабавно да започне изграждане на нова казарма за 68-ма бригада, така че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници, заръча премиерът Бойко Борисов на министъра на отбраната Николай Ненчев по време на заседанието. По-късно в профила си във Фейсбук той сподели: "Миналата седмица наблюдавах учение на момчетата от сухопътните сили и ми направиха впечатление казармите. Тези сгради не може да бъдат ремонтирани, затова взехме решение целево да бъдат отпуснати 3 млн. лв. от бюджета за изграждане на нови казарми на 68-а бригада "Специални сили". Видяхме, че са невероятно подготвени и условията, трябва да отговарят на качеството." Командирът на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев благодари на министър-председателя за бързата реакция.

С отпуснатите 300 хил. лв. пък ще бъде завършена новата църква във Варна "Св. Прокопий Варненски". Строителството на храма започна още през 2010 г., като до момента изцяло разчиташе на дарения. Правителството осигури и държавна гаранция от 40 хил. лв. за временната експозиция в музея в Додрехт, Холандия, на варненското златно съкровище, смятано за най-старото обработено злато в Европа. Изложбата "Първото злато на човечеството" ще гостува в побратимения с Варна холандски град от 20 октомври 2016 г. до 2 май 2017 г. Откриването на изложбата е съобразено с икономическия форум, протичащ в същото време в Додрехт. С друго решение Министерството на земеделието ще предостави безвъзмездно техника за поддържане на пътищата в имотите на Зографския манастир в Атон.

Правителството отпусна и 250 хил. лв. за изграждане и оборудване на многофункционална зала в сградата на Администрацията на президента. Тя ще се ползва за представителни срещи и трябва да е готова за домакинството на България на Срещата на държавните ръководители от групата "Арайолуш" през септември т.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай