Борисов: Аз съм за честни избори

Борисов: Аз съм за честни избори | StandartNews.com

ГЕРБ е в управлението, защото нямаше никакъв друг шанс да се създаде управление преди две години. То не е самоцелно. От това, което виждам в момента, друга конфигурация може да бъде само тип експеримента „Орешарски". Няма друга, най-много и с ДСБ вътре, но предполагам, че с техните хора, те няма да смеят да го направят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламнта. 

След днешния провален опит за провеждане на извънредно заседание, министър-председателят се появи изненадващо в НС и даде изявление в присъствието на цялата парламентарна група на ГЕРБ. 

„Ако някой си мисли от нашите колеги – от РБ или ПФ, че ние само ще подкрепяме идеите им, а когато има проблем, те ще се скрият от нас и ще излезе, че ГЕРБ ги е предлагал тези неща, защото ПФ настояваше секциите да са 35, за да се ограничи гласуването в Турция и по никакъв начин не искаше да отстъпи от това. Ние се съобразихме с това. РБ ги беше страх, че на следващи избори може да не минат 4% и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили това и едва ли не се стремим към победа по нечестен начин", категоричен бе Бойко Борисов. Той коментира поведението на Реформаторите по отношение на определени промени в Изборния кодекс. 

Преди това той отправи към тях и ултиматум - или да се държат като партия в коалиция с управляващите, "или довиждане". 

„Затова ПГ още на следващото заседание, каквито предложения да има опозиция, да се махне тавана, по 100 секции, ако искат да има, да го приеме. Ще подкрепим всяко едно такова предложение. Аз съм за честни избори, щом смятат, че това би променило изборите, ние сме за каквото и да е предложение, да дадат", зарече се премиерът, цитиран от БГНЕС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай