Близнашки: Цачева е добро попадение на ГЕРБ

Близнашки: Цачева е добро попадение на ГЕРБ | StandartNews.com

Бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки определи Цецка Цачева като силен кандидат за президент и добро попадение на ГЕРБ, макар и в последния момент.

Някои са склонни да я подценяват, но тя е силен характер, добре подготвена и е вътрешно балансиран човек, посочи той в предаването „Тази сутрин" по bTV.

Според него кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски за „Дондуков" 2 е голяма изненада и негов отчаян опит да върне доброто си име и да обясни, че намеренията са били добри, но се е получило нещо различно, не защото той е виновен, а защото политическите субекти, които са стояли зад гърба му, не са намерили разбирателство помежду си.

Заканата на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако загуби на първия тур на президентския вот, Близнашки определи като класически метод за мобилизиране на поддръжниците.

Близнашки обаче предупреди, че не трябва да се преиграва с подаването на оставка.

По думите му, президентските избори не предопределят съотношението на силите в парламента, но могат да покажат нови нагласи в обществото.

„Важно е какви ще бъдат следващите стъпки на управляващите. Ситуацията се влошава и трябва по-убедително да се представя политическата линия на правителството", подчерта той.

Той се надява да не се стигне до предсрочни парламентарни избори, защото страната има нужда от стабилност. Много зависи обаче от съотношението на силите в парламента, защото управляващата коалиция от 4 партии е напът да се разпадне, каза Близнашки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай