Близнашки: Продължава прегледът на работата на областните управители

Близнашки: Продължава прегледът на работата на областните управители | StandartNews.com

София. Продължава прегледът на работата на областните управители, заяви на пресконференция след правителственото заседание министър-председателят проф. Георги Близнашки, цитиран от пресцентъра на Министерски съвет (МС). По-рано днес той обяви пред журналисти, че освобождава трима областни управители в страната. Назначените на тяхно място са млади хора, които досега не са били пряко ангажирани с политическа дейност.

„Опитваме се да внесем коректив, да подобрим работата на областните управи и да внесем спокойствие, че ще се отиде към едни свободни и честни избори", добави проф. Близнашки.

На днешното правителствено заседание за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше определен вицепремиерът Йордан Христосков. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. „С това решение правителството дава знак, че социалният диалог може да бъде осъществяван на най- високо ниво", обясни вицепремиерът Христосков. Съгласно Кодекса на труда, всички проекти на актове на МС, които касаят индустриалните и в частност трудовите и осигурителните отношения, трябва да бъдат съгласувани със социалните партньори, припомни той.

Заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева е определена за представител на Министерството на здравеопазването и председател на Комисията по прозрачност. Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков отбеляза и промените на представители на държавата в Надзорния съвет на НЗОК, посочиха още от МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай