Близнашки: БСП се упражнява в риторика, няма чистка

Близнашки: БСП се упражнява в риторика, няма чистка | StandartNews.com

"Не приемам атаките от БСП, че правим политическа чистка. Те се упражняват в риторика. Може би, това е част от затрудненията, които изпитват да отговарят на тежките въпроси, които им поставят нашите сънародници. Но не искам да навлизам в тази тема. Груба грешка е, която и да е политическа сила, да се обръща срещу служебното правителство", коментира в Благоевград служебният премиер Георги Близнашки във връзка с поредните атаки от членове на БСП към правителството, че „реставрира" кадри на ГЕРБ.

„Ние нямаме никакво намерение да вземаме страна в предизборната борба. Смяната на областните управители – няма да са повече от 14 от общо 28, това не е чистка. Истината е съвсем друга. Нека се гледат фактите. Анонсираме фигури, които са професионалисти, хора, които не са участвали в политическите борби, доколкото това е възможно в нашите условия. Търсим една свежа кръв, за да осигурим нормални условия за функционирането на администрацията. Ние можехме да ги уволним абсолютно всички, но не го направихме. Поддържаме едно спокойствие в обществото, равновесие", категоричен бе той.

Според него служебното правителство има една цел - провеждането на свободни и честни избори. Убеден е, че никаква чистка няма. „Такъв вой беше нададен по повод уволнението на зам.-министрите, нещо, което беше направено от моя предшественик. Самият Пламен Орешарски знае, че това са политически назначения, по същия начин стоят нещата и с областните управители. Нямам намерение да отида докрай", каза премиерът. Налага се да се въведе известно равновесие в това отношение.

„Върху мен не се упражнява никакъв натиск от страна на която и да е политическа партия. Просто се опитваме да нормализираме нещата", обясни Близнашки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай