Бизнесът кани Станишев на дебат

Бизнесът кани Станишев на дебат | StandartNews.com

Предприемачи искат да питат лидера на ПЕС за данъчната система и лицензионните режими

София. Местни бизнесмени и интелектуалци канят соцлидера Сергей Станишев и кандидатите за евродепутати на БСП на дебати из цялата страна. През последните дни на "Позитано" 20 са получени десетки писма и мейли с предложения за дискусии с лидера на европейските социалисти по основните пунктове на предизборния манифест на ПЕС. Какви мерки предлагат левите в Европа за малкия и средния бизнес, бъдещето на данъчната система, кои регистрационни и лицензионни режими още ще отпаднат у нас през идните месеци са само част от въпросите към Станишев. От 22 април кандидатите за евродепутати от левицата тръгват на официален предизборен рейд в страната.

"За пръв път правим подобен род кампания, целта ни е да коментираме с хората и конкретни проблеми и инициативи, които можем да предложим за решаване на нашите депутати в родния парламент", каза пред "Стандарт" Илияна Йотова. Тя вече е приела поканата на плевенски интелектуалци за дебат веднага след Великден, когато ще открие в града на "Панорамата" свой офис. Общо 6 екипа от кандидати за евродепутати е сформирал Станишев за вота у нас.

"Целта е да не остане регион, в който не сме чули хората с конкретните им препоръки и проблеми", поясни Йотова. Соцлидерът Станишев ще бъде днес следобед при избиратели в Сливен, а в четвъртък ще се изправи пред студентите от Бургаския свободен университет със своя лекция. На 25 април в зала 1 на НДК БСП събира над 5000 активисти и симпатизанти от цялата страна за официален старт на кампанията си. Соцлидерът Сергей Станишев и кандидатът за президент на ЕК на ПЕС Мартин Шулц ще надъхат своите за изборна победа. Ден по-късно двамата ще са рамо до рамо и на мащабен предизборен форум на социалистите и социалдемократите в Букурещ.

Миналия уикенд червените в Европа направиха поредната мащабна акция #knockthevote в подкрепа на ПЕС на евроизборите на 22-25 май. Този уикенд още няколко европейски столици ще се включат в инициативата на левите "от врата на врата". В София българските социалисти са определили за старт 25 април, когато Шулц ще е в НДК със Сергей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай