ББЦ-София избра градско ръководство

ББЦ-София избра градско ръководство | StandartNews.com

Кандидатурата за кмет на столицата ще бъде обявена утре

Структурата на партия „България без цензура" в София си избра ръководство. Това стана по време на отчетно-изборно събрание, което се проведе днес в централата на партията. На него присъстваха лидерът на „България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, председателят на Контролния съвет Мария Календерска, председателят на младежката структура на ББЦ Никола Митев и административният секретар на партията – Станислава Валериева.

За председател на ББЦ-София единодушно бе избран ген. Люцкан Люцканов, който е бивш командващ Сухопътни войски на Българската армия. Негов заместник стана Венета Колева – досегашен председател на ББЦ в район „Люлин" и зам.-областен председател на 25 МИР-София, информират от пресцентъра на ББЦ.

Местната структура е в пълна готовност за участие на местните избори. Скоро ще бъдат внесени предложения за листите за общински съветници и кандидатурите за районни кметове. На отчетно-изборното събрание беше гласувана и кандидатурата за кмет на София. Повече подробности ще бъдат дадени на пресконференция утре в 13.00 часа в зала „Преслав" на хотел „Хемус".

Членовете на ББЦ-София обсъдиха и актуалната политическа обстановка в столицата. Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков изтъкна, че партията си поставя за цел да постигне сериозно присъствие в общинския съвет на София.

В речта си по време на събранието ген. Люцканов подчерта, че обстановката в страната е сложна и битката за местните избори ще бъде трудна. Той посочи, че местната структура започва веднага да работи за вота наесен. Предвижда се да бъдат разкрити три офиса в трите избирателни района на столицата, както и един централен. „Ще искам районите да направят план. Ще искам отчет всяка седмица. Ще бъда взискателен, както е характерно за тези мъже, които са служили", завърши генералът, а изказването му бе последвано от бурни аплодисменти.

Избраната за негов заместник – Венета Колева разказа за себе си, че е завършила две магистратури и от 18 години има собствена счетоводна кантора. „Свикнала съм да се работя и ще дам всичко от себе си. Ако се обединим, можем да успеем. Длъжни сме да покажем, че можем. Радвам се, че предателите вече не са сред нас", изтъкна тя пред членовете на ББЦ-София. „Генерале, ти ще водиш – и аз след тебе", каза в заключение Колева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай