ББЦ се явява самостоятелно на изборите

ББЦ се явява самостоятелно на изборите | StandartNews.com

София. Партията на Николай Бареков "България без цензура" ще се яви самостоятелно на следващите избори, съобщиха от формацията. ББЦ се яви на първите си избори - за Европейски парламент през май 2014 г., в коалиция с ВМРО на Красимир Каракачанов, от която бе излъчен вторият евродепутат в листата заедно със самия Бареков - Ангел Джамбазки. Други членове на коалицията бяха Земеделски народен съюз на бившия ляв депутат Румен Йончев и движение "Гергьовден" на тв водещия и сценарист Любен Дилов-син. 

"Към 14.00 часа на 23 юли 2014 г. всички 31 областни ръководства на ПП „България без цензура" изпратиха своите становища, в които ясно и категорично изразяват желанието си ББЦ да се яви на предсрочните парламентарни избори със самостоятелна регистрация. С тези заявления структурите на партията категорично потвърждават решението на Изпълнителния съвет на ББЦ от 20 юли, където бе предложена тази идея. В резултат на това пълно единодушие, „България без цензура" ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект", се казва в съобщението от партията.

Днес стана ясно, че по време на Националния изпълнителен комитет на ВМРО в четвъртък председателят на движението Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ. Каракачанов ще подкрепи предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации, предадоха от пресцентъра на движението.

"Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси. Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО", гласи съобщението.

В разпространеното от "България без цензура" изявление се твърди, че ВМРО "не са желани" в коалицията и затова са се прегърнали с НФСБ. В прессъобщението на ББЦ новото националистическо обединение е наречено "коалицията на смъртта". Партията на Николай Бареков бърза да се отрече от досегашния си коалиционен патрньор с думите: "Ние няма да допуснем тази национална катастрофа, няма да излъжем стотиците хиляди българи, гласували за нас и няма да злоупотребим с патриотичната кауза и идея заради собствените си интереси, както направиха ВМРО".

"Оставаме отворени към преговори с всички партии, които не са участвали във властта и искат бъдат реална опозиция", заявяват още от ББЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай