Бареков: След 26 май ще предизвикаме предсрочни избори

Симеон Сакскобурготски сред кандидатурите за еврокомисар на „България без цензура"

Бареков: След 26 май ще предизвикаме предсрочни избори | StandartNews.com

Варна. "До евровота на 25 май ще има поне 7-8 депутати в НС, които подкрепят каузата „България за цензура". Според резултатите от изборите веднага ги изтегляме от парламента на другия ден и ще предизвикаме предсрочни избори. Тогава БСП и ДПС остават да крепят кворума или с Атака, или с ГЕРБ", обяви схемата си във Варна лидерът на „България без цензура" Николай Бареков.

"Другата седмициа в НС се завръща отцепилият се от ГЕРБ Красимир Стефанов. Точно по обяд му съобщиха новината от София, че партията вече е регистрирана в съда и няма нито едно обжалване срещу нея. Според последните социологически прогнози тя, която беше учредена едва през януари, ще изстреля двама сигурни евродепутати и вероятно още един. Ако гласовете, които се изгубят за Реформаторския блок и за АБВ, заради разколебания им електорат, дойдат при нас на евровота, ще осъществим плана си за предсрочни избори", категоричен е Бареков. Той призова Меглена Кунева и Георги Първанов най-после да се самоопределят - дали подкрепят това правителство, или не.

"След изборите председателите на партии, които пратят депутати в ЕП, трябва да намерят консенсусната личност за еврокомисар", смята Бареков. Неговите три кандидатури са Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон Сакскобурготски. Бареков е оттеглил първоначалната си номинация за Ивайло Калфин, защото като български депутат досега не е защитил бюджета с повече от 1 %.

"В бъдещия нов парламент "България без цензура" може да се коалира с ГЕРБ, ако Бойко Борисов и Цветанов минат през операция „Чисти ръце". Ние сме готови да преговаряме с "ГЕРБ", но при изричното условие – без Цветанов и Борисов", каза Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай