Бареков с управленска програма до две седмици

Бареков с управленска програма до две седмици | StandartNews.com

Варна. До две седмици коалицията около България без цензура ще представи своята управленска програма, съобщи във Варна Николай Бареков след заседание на Изпълнителния съвет. На него е взето решение да се запази коалицията, като форматът й, както и предсадетелят й ще са ясни също в двуседмичен срок. Коалицията около България без цензура е единна и ще се разширява, обяви Бареков.

На заседанието присъстваха и коалиционните партньори на ББЦ – председателите на Земеделския народен съюз Румен Йончев и на „Гергьовден" Драгомир Стефанов, които опровергаха манипулативните информации, че съюзът е пред разпад след напускането на ВМРО.

Заедно сме и започваме още по-активно да работим за добро представяне на парламентарните избори, обявиха те. Нови партии напират за членство в коалицията, като между тях са БДС „Радикали" и Съюзът на свободните демократи. Решението за тяхното приемане обаче ще се взема от коалиционния съвет. Няма сътресения след напускането на ВМРО, даже техни структури се присъединяват към нас, коментира Николай Бареков.

До 15 август ще се знаят водачите на листите и хората ,които заемат челни позиции в тях. На 30 август във Варна ще се проведе конгресът на България без цензура. Николай Бареков даде срок на президента Росен Плевнелиев до една седмица да отговори на искането на ББЦ да има свой представител в ЦИК. За такъв е определен общинският лидер на партията в Перник-адвокат Катя Иванова. Николай Бареков призова Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си на евродепутат в групата на европейските консерватори – или да напусне ЕП или да остане лоялен към ценностите на групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай