Бареков: Пуснали са ни Славчев като камиказде

Бареков: Пуснали са ни Славчев като камиказде | StandartNews.com

Ангел се опита да направи преврат, скочиха войводите

Изпълнителният съвет на ББЦ изключи отцепника Ангел Славчев, а лидерът на партията Николай Бареков и секретарят на партията Стефан Кенов ще заведат срещу него съдебни дела за уронване на престижа. Това обявиха в Бургас в неделя 17 членове от партийното ръководство начело с Бареков, Росен Петров, Кенов и Калина Крумова.

"Поведението на Ангел Славчев обслужва Бойко Борисов и Лютви Местан. Няма никаква разлика между действията на Славчев и Бисер Миланов - Петното. Оказва се, че подобно на Петното и Славчев е бил внедрен на февруарските протести, с което предаде не толкова ББЦ, колкото онези, които гласуваха за ДГИ през май 2013 г. После явно са го пуснали като камикадзе и в нашата организация", коментира Николай Бареков. И допълни, че след евроизборите Славчев изпаднал в дълбока нелегалност и членството му до момента е било формално. "Писмото на Славчев е пълно с лъжи и манипулации. Аз му помогнах, дадох му път и съм го гледал като собствено дете.

Това е опит ББЦ да бъде убита като партия. Да не забравяме, че го направих богат човек. С неговата продуцентска фирма си определи 9 хиляди лева заплата за предаването, което правеше", обясни още Бареков. По-рано вчера самият Славчев разпространи отворено писмо, в което заяви, че сваля политическото си и морално доверие от Бареков. "Той не е истинският лидер на партията, а марионетка", написа Славчев. И допълни, че подава оставката си като зам.-председател и член на ББЦ. "Истинската причина за напускането на Славчев е, че не успя да овладее структурите на партията по места и да направи вътрешен преврат", скочи лидерът на ББЦ в Сливен Георги Балабанов. От града на войводите дори признаха, че Славчев е направил опит за овладяване на структурата в Котел в края на месец юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай