Бареков: Основните ми конкуренти са Борисов и ГЕРБ

Бареков: Основните ми конкуренти са Борисов и ГЕРБ | StandartNews.com

Мой основен, персонален политически опонент е Бойко Борисов, а на ББЦ – ГЕРБ. Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат, а той министър-председател. Ще видим след една година кой къде ще е. "България без цензура" ще се бори за поне 150 хиляди гласа, минимум 20 общински кмета и 200 съветници. Тези гласове ще ни позволят на предсрочни парламентарни избори, каквито се очертават, да направим собствена парламентарна група. Това обяви лидерът на партията Николай Бареков минути преди регистрацията в ЦИК. ББЦ отива за първи път на местни избори и за първи път сама. „В режим сме на най-тежката си битка. Досега имахме два успешни вота и плеяда коалиционни партньори, от които слава Богу, се отървахме. Сега не ми тежат на гърба и ми е леко", коментира Бареков.

Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев, призова медиите лидерът на „България без цензура". „Изявлението на Янев, което направи той онзи ден, е чиста проба заплаха, рекет, шантаж и търговия с влияние. Да излезеш и да обявиш, че прокуратурата има срок едва ли не до края на предизборната кампания да уволни Николай Бареков е нечувана наглост. Нямам илюзии, че Янев проявява самоинициатива, той изпълнява политическа поръчка от Министерски съвет. Този път минаха границите, ще сезирам лично главния прокурор в понеделник срещу Янев, обяви Бареков.

Той припомни, как Янев щеше да уволнява Борисов преди четири години, а сега той го прибра в МС, за да подлайва политическите му опоненти.

Това управление надмина първия мандат на ГЕРБ по арогантност и наглост. Визирам всички партии, защото всички са на трапезата, вече и ДПС е на нея. Партиите обслужиха статуквото, а сега управляват и правят съдебна реформа. Дано не се стигне дотам Яне Янев да е началник на прокуратурата. Така излиза от изявленията му, явно така тези партии си представят тази съдебна реформа", коментира лидерът на ББЦ.

Бареков каза, че основните битки на ББЦ на вота наесен ще са в големите градове – в София вече е издигната кандидатурата на Мария Календерска, във Варна ще се решава до седмица, а след 10 септември ще се обяви и кандидатът за Пловдив. Там освен Бареков са номинирани адвокат Дяко Дяков и бившият районен кмет Атанас Панчов. По повод кандидатурата на Георги Гергов, Бареков го посъветва да спре да помага и обслужва Иван Тотев, защото изявленията му сочат, че очевидно е направил сделка с Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай