Бареков кани на дебат Сергей, Бойко и Местан

Бареков кани на дебат Сергей, Бойко и Местан | StandartNews.com

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков официално покани лидерите на БСП, ГЕРБ и ДПС Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан на "Лидерски дебат за развитието на България". Бареков предложи председателския сблъсък да не е в София, а в някой от регионите в страната. Лидерът на "България без цензура" уточни, че Станишев, Местан и Борисов може да изберат дебатите да са в Добрич на 22 април, в Харманли на 27 април, във Видин на 8 май или в Смолян на 15 май.

"Българите заслужават да чуят каква е визията на председателите на най-големите политически партии за развитието на образованието, здравеопазването и икономиката", аргументира се Бареков. "Нека Станишев, Борисов и Местан отговорят дали подкрепят предложението на Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден за увеличение с 1% на бюджета за образование, здравеопазване и социални дейности", каза още той. Бареков призова партийните лидери да разискват идеята на ББЦ за въвеждане на безплатно здравеопазване и лекарства за децата, майките и пенсионерите. "Важно е българите да узнаят каква е позицията на партиите за изравняването на стандарта на българските региони със София, защото понастоящем хората от страната плащат еднакви данъци със столичани, но получават три пъти по-лошо качество на инфраструктурата и публичните услуги", каза още лидерът на "България без цензура". Бареков заяви, че мълчаливото несъгласие на който и да е от председателите ще приема като абдикация от битката на идеи в полза на самоцелната битка за власт и запазването на статуквото.

По-рано през деня стана ясно, че коалицията около "България без цензура" ще обяви листата си в Историческия музей в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай