Бареков: Държавата е длъжник на бедните

Бареков: Държавата е длъжник на бедните | StandartNews.com

Държавата е длъжник на бедните. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред варненци, ползващи услугите на социалната кухня в града на фондация "Вяра, Надежда и Любов". "Не благодарете на българските политици, министри, кметове, защото държавата е длъжна да се грижи за вас и да ви храни, след като не ви е осигурила нормални доходи", допълни още Бареков. "Моята идея е държавата да се грижи за хората - за майките и децата, за пенсионерите и за хората с увреждания", коментира още лидерът на "България без цензура". И заяви, че всяка година в държавата се "въртят милиарди, а политиците харчат десетки хиляди евро за екскурзии по екзотични дестинации".

"Бойко Борисов е бил за Великден в Дубай. Между 50 хиляди и 100 хиляди лева струва екскурзията при шейховете", каза Бареков.

Близо 200 души ползват услугите на безплатната кухня в морската столица. Пред Бареков хората споделиха, че кухнята се дотира от държавата само от октомври до май и скоро може да останат без безплатната храна. Бареков заяви, че ще въведе безплатно здравеопазване и кухни за майки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай