Бареков: Борисов ще свърши като Брендо

Бареков: Борисов ще свърши като Брендо | StandartNews.com

Благоевград. „Бойко Борисов ще свърши като Брендо". Това обяви в Благоевград председателят на „България без цензура" Николай Бареков. „Разследването по аферата Кокаинови крале вече е достигнала до Борисов. Информацията ми за това не е от България. Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните служби", обясни лидерът на ББЦ. „Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава, коментира Бареков. Причината за неговото истерично държание през последните дни е, че той иска на всяка цена да се върне отново във властта и да замете своите следи, но няма да му се размине", категоричен е Бареков.

Лидерът на ББЦ поиска и промяна в Закона за политическите партии. „Лошо направените текстове доведоха до абсурда с фалшивите подписи в документите за регистрация в ЦИК , обясни той. Бареков цитира парадокса за появата на подписа на лидера на ЗНС Румен Йончев в книжата на „Синьо единство", а цялото ръководство на ББЦ във Варна е в подписката на Реформаторския блок. Според Бареков трябва да се намали броят на политическите партии или да се намалят подписите, изисквани за регистрация в ЦИК.

Пред медиите в Благоевград лидерът на „България без цензура" каза още, че след 25 май протестите срещу областния управител Муса Палев ще бъдат възобновени. Бареков добави, че дерибействата на Муса Палев се дължат на това, че „на високо" той играе с БСП, а „на ниско", т.е. на местно – с ГЕРБ. Според Николай Бареков областният управител на Благоевград трябва да бъде спрян на всяка цена и да престанат неговите издевателства срещу хората.

В понеделник вечерта в Гоце Делчев Коалиция „България без цензура", ВМРО, ЗНС и " „Гергьовден" проведе поредната среща с граждани, на която освен Бареков участваха Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Росен Петров, Ангел Джамбазки и други представители на партиите. На събитието присъстваха стотици жители на града, които имаха възможност да зададат своите въпроси към лидерите в коалицията. Тази вечер по програма екипът на Бареков е в Пазарджик, където от 18.30 часа в Драматичен театър „Константин Величков" ще се проведе поредното представление на спектакъла „Площадът" на Нешка Робева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай