Бареков без ВМРО на изборите (ОБЗОР)

Бареков без ВМРО на изборите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Воеводите от Монтана и Ботевград се вляха в България без цензура

"България без цензура" ще се яви сама на парламентарните избори. Това обяви с декларация партията на Николай Бареков, след като получи одобрение на решението от всичките 31 областни структури на ББЦ в страната. Членовете на политическата организация "изразяват желанието си ББЦ да се яви на предсрочните парламентарни избори със самостоятелна регистрация". "Оставаме отворени към преговори с всички партии, които не са участвали във властта и искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС", заявиха хората на Николай Бареков.
"След като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ", се казва още в декларацията. Воеводите на Красимир Каракачанов съобщиха днес, че днес вземат официално решение за съюз с фронта на Валери Симеонов.

"Целта на "коалицията на смъртта" между ВМРО и НФСБ е да действа като патерица на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент", коментира "България без цензура". Малко по-късно цели структури на ВМРО се разделиха с Каракачанов и обявиха, че се вливат в партията на Бареков. Крак повлякоха воеводите в Ботевград. "Съвместното ни партньорство с Бареков доведе до успех, на който ВМРО-БНД не се е радвала от десетилетие, а именно - евродепутатско място. За ръководството ни явно и това постижение не беше достатъчно и сега за пореден път обръща палачинката", обяви в декларация шефът на ВМРО в Ботевград Стоян Иванов. И допълни: "Всички членове напускаме ВМРО и ще направим постъпление да преминем в редиците на "България без цензура". Цялата областна структура на ВМРО в Монтана също съобщи, че напуска Каракачанов и отива в "България без цензура".

"Поставен съм на ръба на предела на изпитанието на човешката, психическа и физическа издръжливост", обяви междувременно Николай Бареков в изявление до медиите. "Стана абсолютно видно за всички, че след влизането ми в политиката, заемането на високи постове в Европейския парламент и номинацията ми за министър-председател съм застрашил брутално политическата и икономическа олигархия в България", допълва той. И съобщава, че идната седмица публично ще направи разкрития за политиците у нас. "Ако не получа подкрепа от българските медии, доброволно ще се оттегля от политиката, за да се успокоят духовете на всички крадливи обществени прослойки", завършва писмото си лидерът на ББЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай