Бареков: Ако бях цар щях да ви оправя за 8 дни

Бареков: Ако бях цар щях да ви оправя за 8 дни | StandartNews.com

София. "Ако искате ме наричайте новият Доган, защото искам да сменя с българска партия и българска платформа мястото на ДПС в парламента. ББЦ ще бъде новият център-дясно в НС, без който няма да може да бъде сформирано новото правителство. След 5 октомври Бойко Борисов ще дойде да ми целува ръцете, защото няма да събере мнозинство в парламента", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред бТВ.

"Хората имат много сериозни проблеми. Половин милион българи са безработни. 2,5 млн. са извън България, защото за тях тук няма работни места. А ние тук се занимаваме с глупости, кой чие убийство е поръчал", коментира той.

Заради коалицията си с близката до Христо Ковачки партия „Лидер", Бареков уточни, че енергийният бос смятал да върне мините на държавата. По думите на бившият телевизионен водещ Ковачки не е олигарх „Олигарх е този, който има политическа власт и медии. Има много по-големи олигарси от Ковачки. Единият живее в Банкя, има си медии, има си парички, има си власт", каза Бареков.

Той обяви, че в листите му имало само чисти и млади хора, а той е „най-дъртият" във варненската листа на партията. При него нямало бивши министри и бивши кадри на ДС. Освен това нямал и охрана, но и да имал, си я плащал от джоба, а не била за сметка на данъкоплатците.

Бареков се обяви против партийните субсидии и посочи, че за последните пет години ДПС и ГЕРБ са получили 100 милиона лева. Той се възмути и че субсидията на Яне Янев, който бил сам в партията си, била 9 милиона лева.

Бареков обясни, че билбордовете по магистралите си ги плащал от джоба, а парите на партията му били от дарения.

"Ако бях цар щях да ви оправя за 8 дни, ама съм Бареков и ще ви оправя за 8 г.", заяви още лидерът на ББЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай