16:50 ч.

04.10.17

2 мин.

0

4

0

България участва в умиротворяването на Северна Корея

от редактор |

България участва в умиротворяването на Северна Корея

България участва в опит на седем страни от ЕС с посолства в Пхенян, които се опитват да успокоят напрежението между Северна Корея и САЩ, предаде Ройтерс.


Страните обаче обаче са разочаровани, защото режимът в КНДР е ограничил нивото на срещите им до среден ранг чиновници от външното министерство видимо заради засилените европейски санкции срещу изолираната комунистическа страна. Държавите от групата са Чехия, Швеция, Полша, Румъния, България, Обединеното кралство и Германия.


"Имахме чувство, че не стигаме доникъде, защото те ни пращаха шефове на отдели, казал пред агенцията източник, базиран в Брюксел и осведомен за срещите, които той описал като "много сериозни" като атмосфера и тон. Общите срещи на европейските дипломати с представители на режима досега са имали за цел главно освобождаването на арестувани западни граждани. Сега обаче те могат да бъдат важен комуникационен канал за избягването на война, с каквато Пхенян заплашва, отбелязва Ройтерс.


Корейски зам.-министър на външните работи е участвал в среща с пратениците на цитираните седем европейски страни в посолството на Чехия през миналата година. Били са обсъждани културният обмен и регионалната сигурност.


Сега обаче опитите на Европа да посредничи за намаляване на напрежението между Северна Корея и САЩ удрят на камък. Върховната представителка на европейската дипломация Федерика Могерини, предлага да посредничи, но това става в момент, когато ЕС готви петролно ембарго срещу режима в Пхенян.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:07 · 05.10.2017
Ако Пеевски отиде, проблема с храната им е разрешен. Ще има свинско поне за година
Потребител · 12:37 · 05.10.2017
Заeдно с Пeeвски свиниата им пратeтe и тeткаста Корни или извeстната в хаилаифа на Балгариа под псeвдонима г-жа Лажа или накратко Рeшeтникова!Каквото нe можe да гeпи свиниата,останалото Корно щe го изпапка,основно ориз...!!!
123 · 11:37 · 05.10.2017
Пратете им Пеевски и до 2-3 години режимът ще падне, а страната ще фалира. Ако не го изпапат преди това. ;)
Потребител · 18:40 · 04.10.2017
пръдливитe дипломати от насрана България на какви сe правят?
хората дажe нe знаят къдe сe намира България
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент