България приветства ратифицирането между ЕС и Украйна

България приветства ратифицирането между ЕС и Украйна  | StandartNews.com

София. Министърът на външните работи Даниел Митов излезе с официално съобщение по повод ратифицирането от страна на Европейския парламент и Върховната рада на Украйна на Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна.

Ето го и него (без редакторска намеса):

България приветства днешното едновременно ратифициране от страна на Европейския парламент и на Върховната рада на Украйна на Споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Украйна.

Очакваме прилагането на Споразумението да позволи на Украйна да развие силни политически и икономически връзки със своите партньори от Европейския съюз, да допринесе за укрепване на реформите и върховенството на закона и да доведе до цялостното модернизиране на страната.

За нас едновременната ратификация е и символ на подкрепата, която Европейският съюз ще оказва на украинския народ в изграждането на проспериращо и демократично модерно общество.

Българската страна потвърждава своята политическа подкрепа и желанието за оказване на практическа помощ на Украйна при прилагането на Споразумението за асоцииране. Парламентът на Република България ратифицира Споразумението на 24 юли 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай