Бъчварова обходи граничната зона при ГКПП "Илинден"

Бъчварова обходи граничната зона при ГКПП "Илинден" | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети ГКПП „Илинден". Тя се запозна детайлно с изградените системи за видеонаблюдение и постовете за охрана на границата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Теренът е пресечен и труден за наблюдение, но независимо от това са предприети всички необходими мерки за ефективно опазване на границата. Извършват се постоянни проверки и огледи на района.

Бъчварова направи обход на граничната зона до 110 гранична пирамида в района на село Нова Ловча. Тя провери и работата на РУ-Девин и полицейското управление в Хаджидимово. Вътрешният министър се запозна с условията, при които работят полицейските служители.

В хода на разговорите бяха обсъдени актуалната оперативна обстановки и предприетите мерки по противодействие на престъпността. Полицаите споделиха различните направления, по които работят. Основен акцент в работата им е ефективното противодействие на трафика на мигранти и на наркотични вещества – доходоносен бизнес, към който извършителите правят опити да се насочат след успешните действия на държавата за пресичане на контрабандата с акцизни стоки.

Сред приоритетните насоки на дейност е активната работа срещу засаждането на наркокултури и последващото разпространение на наркопродукцията. Проверките, които се извършват в тази посока, са постоянни, допълват от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай