Бъчварова: Няма принципни различия за антикорупционния закон

Бъчварова: Няма принципни различия за антикорупционния закон | StandartNews.com

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви след заседанието на Съвета за развитие към Министерски съвет, че няма принципни различия за приемането на антикорупционния закон.

"Приключи заседанието на Съвета за развитието. То беше предварително планирано с две основи теми - приоритетите на управлението до края на годината, състоянието на мнозинството и отношението в коалицията. Остава общо разбирането за приоритетите ни. Обсъдихме възможността, че трябва да засилим диалога. По повод на вчерашното гласуване, няма принципни различия за приемането на антикорупционния закон", заяви Бъчварова и добави, че има детайли, които трябва да бъдат обсъдени.

"Започваме този диалог, така че да подобри този диалог и законът да бъде приет във възможния законов срок. Предстои да обсъдим как да преодолеем това натрупване. Всяко министерство е работило изключително много активно", каза още Румяна Бъчварова.

Москов: Ще излезем с достойнство от ситуацията

Здравният министър Петър Москов, който също присъстваше на заседанието, заяви, че "ще излезем с достойнство от ситуацията с антикорупционния закон. Дискусията продължава."

"Ясен е дневният ред на мнозинството за законодателната програма, зад която стои правителството и мнозинството. Ясни са и параметрите на диалог, за да се избегнат ситуации като вчерашната, свързана с антикорупционния закон. Обсъдихме я и твърдя, че ще излезем с достойнство от нея", заяви Москов и добави, че не са принципни различията в коалицията по антикорупционното законодателство.

"Ако има нужда от технически промени, те ще бъдат направени и този законопроект ще бъде гласуван. Трябва да има различна активност и график на диалога на различните партии от мнозинството. Имаме ясни усилия и желание", каза още Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай