Бъчварова: Коалицията не се разпада

Бъчварова: Коалицията не се разпада | StandartNews.com

София. „Коалицията не се разпада. Всичко, което се случи в последните дни, показа, че това е една жива коалиция. Всеки запазва облика си и преценява с кое да се съобрази". Това заяви вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова в предаването „Годината" на „Дарик". Тя коментира спорната пенсионна реформа, която прокара новото правителство.

„Държавата не мести пари от едно място на друго, а се дава право на гражданите да решават къде да си държат парите. Преодолява се един недостатък. Само България остава с този модел. Четири други държави в Европа са имали такъв проблем. Само България е останала да го изчисти. Пенсионната реформа ще върви до март месец и ако са необходими корекции по този въпрос, ще се направят", обясни Бъчварова.

„Не приемаме крайните изказвания, но в ПФ има потенциал, който се надявам скоро да започне да се реализира - на истинската патриотична политика. Приехме ПФ с тази мотивация в общия формат на правителството, защото те имат специфичен профил, който - ако се развие по съвременен начин, ще отговори на очакванията на хората. Това е въпрос на осъзнаване на тези възможности от ПФ и мисля, че там тече този процес", коментира тя за поведението на патриотите.
Каквито и движения да има на партиите в коалицията, има много възможности, категорична бе Бъчварова.
„Трябва да говорим за това как да развием коалицията по конструктивен начин", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай