Бъчварова инспектира границата с Турция

Бъчварова инспектира границата с Турция | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира хода на строителството на Тристранния контактен център на пункта Капитан Андреево.

Вътрешният министър беше придружена от управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, заместник-директорът на ГД"Гранична полиция"ст.комисар Стоян Иванов.

Областният на Хасково запозна министър Бъчварова с работата на място.

Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция се финансира в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Целта е да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави.

Тристранният център ще струва близо 400 000 лева. Областна администрация Хасково е разплатила през миналата година вече близо половината.

По време на посещението си министър Бъчварова съобщи, че то съвпада с гласуваното решение на Министерски съвет за разходване на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнение на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на Областната администрация на Хасково за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП „Капитан Андреево".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай