Атанасова призова Цветан Василев да се яви пред комисията

Атанасова призова Цветан Василев да се яви пред комисията | StandartNews.com

Председателят на парламентарната комисия, разследваща обстоятелствата около проблемите с КТБ Десислава Атанасова призова банкера Цветан Василев да се яви на изслушване пред депутатите или да изпрати писмена информация с всички данни, с които разполага.

В сутрешния блок на БНТ Атанасова заяви, че не е ясно колко пъти е инспектирана банката, нито какви са заключенията от проверките. Вчера Цветан Василев изпрати писмо чрез адвокатите си до народните представители, в което заявява, че ще се яви на изслушване в София.

Десислава Атанасова- председател на Временната комисия за КТБ каза, че не твърди, че Цветан Василев ще даде отговор от името на държавните институции и изрази съмнение, че той наистина ще дойде.

"Така че не само ние като комисия, но и цялото общество да разбере истината, защото тя е само една. Въпросът, на който не успя никой да отговори до този момент, е: колко пъти са правени инспекции в КТБ на място, какво е констатирано, дали са разглеждани кредитните досиета." каза още Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай