Атанасова: КТБ е била банка най-вече на съдебната власт

Атанасова: КТБ е била банка най-вече на съдебната власт | StandartNews.com

БСП ще нищят милионерска сметка, ДПС осветяват доклада

Това, което месеци наред и дори повече от година се насаждаше в общественото мнение - че тази банка е банка на властта, донякъде е вярно, но като че ли най-вече на съдебната власт. Това обяви в парламента депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която бе председател на временната комисия по скандала "КТБ". "Основната тема на комисията беше не само да осветли целия процес и дали тази банка е функционирала нормално или като пирамида, което безспорно се доказа, но и да промени законодателството така, че цялото общество да види кои са реалните вложители и кредитополучатели. Било то физически, юридически лица или политически партии", обясни Атанасова. Според нея е важно всички тези, които имат огромни по размер милиони левове по сметки, да бъдат проверени и попитани как са придобили тези несметни богатства. "Не мога да си представя, че със заплата в държавната администрация, може да имаш милиони левове", коментира Атанасова и подчерта, че информацията все пак е само за последните 5 години и ние не знам какво се е случвало назад в годините и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности.

Лидерът на БСП Михаил Миков е изключително изненадан от огромната сума - над 1 милион лева, на варненската организация на БСП, която вчера бе обявена във списъците на вложителите в КТБ.

Междувременно лидерът на БСП Михаил Миков се изненада от милионерската сметка на БСП - Област Варна. "Не знаем къде са тези пъри", заяви той. Миков допълни, че е възложил да се направи партийно разследване и да се проследи дали такива пари наистина са се намирали в КТБ или синдиците са допуснали някаква грешка.

Както вече стана ясно, вчера в обявените списъци на вложителите червените край морето се оказаха с почти 1 000 000 лв. в трезора на КТБ.

"Ние като партия ще отидем още по-нататък в публичността", отсече от своя страна Йордан Цонев (ДПС). В момента се прави законодателно проучване за това как може да бъде осветлен доклада на специализираната компания, която прави разследването, защото има пречки от всякакъв характер, за да се види и там какво е положението, коментира още той.
Цонев предупреди, че ще се работи в посока докладът да стане публичен и "това ще е последната крачка към осветляването на цялата истина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай