Атакуват сайта на "Дондуков" 2 заради КСНС

Атакуват сайта на "Дондуков" 2 заради КСНС  | StandartNews.com

Сайтът на президентската институция беше атакуван за пореден път веднага след като съобщихме новината, че президентът свиква на 14 април заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Национална политика за осигуряване на киберсигурност". Това написа преди малко във Фейсбук прессекретарят на президентството Мария Иванова.

През следващите дни се очаква атаките да продължат. За случая Администрацията на президента подаде сигнал до компетентните органи.

Държавният глава Росен Плевнелиев анонсира заседанието на КСНС за киберсигурността по време на отчета на четирите си години пред народното събрание. 

Както вече Стандартнюз съобщи, Президентът Росен Плевнелиев свиква другата седмица заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Темата ще са киберсигурността и готовността на службите да се справят с кибератаки.

За заседанието на "Дондуков" 2 първа съобщи вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на Националния съвет по превенция на престъпността.

Апел за свикване на КСНС отправиха няколко пъти от БСП и АБВ. Те обаче сигурно ще са разочаровани от темата, тъй като настояваха при президента да се говори за демографската криза у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай