Асен Гагаузов: По-добре АБВ да влезе в парламента

Асен Гагаузов: По-добре АБВ да влезе в парламента | StandartNews.com

Сливен. Аз лично смятам, че е по-добре за лява България АБВ да влезе в парламента. Това обяви пред журналисти в Сливен бившият министър на регионалното развитие и областен председател на БСП Асен Гагаузов.

Най-добре е АБВ изобщо да не участваше на изборите. Щом обаче участват, е по-добре да ги видим в парламента, отколкото да бъдат малко под чертата. По този начин левицата в България ще получи още десетина депутатски мандата, което не е малко, смята Асен Гагаузов.

Той подчерта, че базира своето изявление на първите данни от социологически проучвания, които дават влизането на АБВ в парламента. Всяко коалиционно правителство, в което БСП няма да участва, би било нетрайно и недемократично, каза Асен Гагаузов.

Той излезе със специално изявление във връзка с уволнението на областния управител на Сливен Корнелий Желязков: Корнелий Желязков е изключително честен и принципен. Той не заслужаваше правителството да се отнесе по този начин с него. Считам, че уволнението му е политическо, заяви областният председател на БСП. Като цел на предстоящите избори Асен Гагаузов декларира, че БСП трябва да получи 2 от общо 6-те мандата в 21-ви Сливенски избирателен район. Идната седмица в Сливен ще дойде и водачът на червената листа Таско Ерменков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай