Арабските емирства пускат директен полет до София през 2015-а

Арабските емирства пускат директен полет до София през 2015-а | StandartNews.com

Дубай. Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) ще открият директен полет на Арабските авиолинии до София. Това стана ясно по време на срещата между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на икономиката на ОАЕ инж. Султан Саеед Ал Мансури. Срещата, организирана благодарение на посланика на ОАЕ в Брюксел Сюлейман Хамид Алмазруи, се проведе днес в Дубай, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В нея участваха още народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев, както и евродепутатът Мария Габриел.

„Директните авиолинии ще бъдат първата стъпка към разширяване на сътрудничеството между ОАЕ и България. Това ще доведе до увеличаване на потока от туристи, както и увеличаването на бизнес контактите между двете страни", каза Борисов.

Бойко Борисов и инж. Султан Саеед Ал Мансури се обединиха около тезата, че България и ОАЕ трябва да работят за възстановяване на сътрудничеството в областта на земеделието и храните, което е било най-активно през 70-те и 80-те години. Министърът на икономиката на ОАЕ съобщи, че още през октомври ще посети България, заедно с бизнес делегация, пишат още от ГЕРБ.

„България заема много стратегическо място и има много идеи, които можем да реализираме. Хранителната сигурност е много важна за нас", каза от своя страна инж. Ал Мансури. И изтъкна, че проявява интерес към агнешкото месо, произвеждано в България. В тази връзка България и ОАЕ могат да си сътрудничат, добави той. Борисов пък уточни, че българските продукти са сертифицирани по всички европейски стандарти.

„България има над 600 минерални извора и се нарежда на второ място в света след Исландия. Туризмът е сектор, в който можем да си сътрудничим, но трябва да има политическо доверие между България и ОАЕ", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай