18:00 ч.

06.10.17

2 мин.

0

6

0

Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев

от редактор |

Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев

Депутатът Антон Тодоров излезе с версия за случилото се днес в студиото на "Нова телевизия", но все пак намери и сили да се извини на Виктор Николаев. Ето какво написа той във "Фейсбук":


Днес един мой отговор на въпрос на журналиста Виктор Николаев предизвика сериозна полемика. Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил.


Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен"-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", аз отговорих: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".


Как е възможно да се прави заключение, че съм заплашвал Виктор Николаев? Та логиката на неговия въпрос визираше "Шайката на Румен Радев", който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Мойте думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние. Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!


В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи. Ченгетата от ДС и РУМНО - също.


Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:58 · 07.10.2017
За да не питаме какво свърши президента в Полша ни занимавате Ан. Тодоров!?!?!?
Потребител · 13:03 · 07.10.2017
@Потребител Два дена е вече там и няма ВЕСТ! Жив ли е как е, ще сваля ли санкциите С/У Путин или не?????
Потребител · 12:35 · 07.10.2017
Не извинения,а оставка на нашия лицемерен президент-лобист Радев!Заради интригите и слепия лобизъм на Радев,който вече на всички стана ясно се е продал на някаква Щведска корпорация,този трябва да се разследва!
Потребител · 20:21 · 06.10.2017
такива като този и от кал се правят - време е да си ходиш - довиждане !!!!!!!!!!!!!!!!
Потребител · 18:50 · 06.10.2017
A toforov e sa pregled na dr psihiatar bkp knijkata da si ja sa re odsad novata knijka na gerb da du ja savre i mirislivsta si prodta usta s radvaleni mirislivi sabi iskaga gerb boiko a zvetanov da dade objasnenie ns drugara boiko da anton todorov partieza ot bkp sega deputat v gerb sram sa gerb
Потребител · 18:10 · 06.10.2017
Човека е констатирал че друг колега си е загубил работата след като е направил разкрития засягащи друг силен на деня Български политик. Има много финна линия между достоверни разкрития с факти ии невъобразими лъжи съчинени от необятното въображение на някои другари -тези са за разследване и затвор но това не се прави, нали са наши бивши другари по оружие от комунистическата партия.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент