Антон Кутев: Законът важи за всички

Антон Кутев: Законът важи за всички | StandartNews.com

София. "Законът важи за всички. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, такова за Цветанов, такова и за Станишев и Кутев. Не можа да има чадър над никого и няма да има". Това каза депутатът от Коалиция за България Антон Кутев по повод искането за сваляне на имунитета на лидера на "Атака Волен Сидеров".

"Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави така достатъчно бързо", продължи Кутев.

"Доколкото знам има един срок от няколко дни, в който да заяви дали сам сваля имунитета си. Нека да изчакаме да видим дали той самият ще си свали депутатския имунитет", каза още той.

60 страници е внесла прокуратурата в парламента и отива да се запознае с тях, обясни депутатът. "Не само аз, а всички депутати трябва да се запознаят с него подробно. Все пак това е решение, което трябва да се взима от Народното събрание в разумни срокове", коментира народният представител от БСП. И добави, че "най-вероятно ще се наложи решение на парламента, но да дадем и време, за да може Сидеров сам да изтегли имунитета си".

Кутев каза, че не може да каже как ще гласува БСП, защото трябва той и колегите му да се запознаят с материала от 60 страници. Решението на депутатите трябва да бъде достатъчно обосновано, категоричен бе той. "Най-вероятно следващата седмица трябва да очакваме решението. Вие знаете, че в сряда започва работа парламента. Вероятно в рамките на първите няколко дни след това трябва да се случи", уточни той.

На въпрос дали Волен Сидеров трябва да продължи да оглавява парламентарната комисия за борба с корупцията, Кутев отговори: "Нека да видим какво се съдържа в материалите. В момента всяко бързо действие няма да доведе до добри резултати... Важно е едно – чадър не бива и не може да има над никого".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай