Антон Кутев: За пореден път сме неадекватни

Антон Кутев: За пореден път сме неадекватни | StandartNews.com

Не вярвам констатациите в доклада да утежнят отношенията между България и Русия. Това, което ще стане е, че за пореден път ще покажем неадекватност. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев по повод приетия от правителството Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от основните външнополитически заплахи за България, цитиран от "Фокус".

Надявам се, че това няма да има трайни последствия, това е поредната неадекватност на правителството. Няма истини, които премълчаваме. Въпросът е в поставянето на ясни основи на отношения. Не съм убеден, че в момента те са равностойни между България и Русия. Ние прекалено далеч стигаме с констатациите, обясни Антон Кутев.

Последните няколко правителства показват склонност към определено антируско настроение. Българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски, и английски, посочи депутатът от БСП. „Това че поддържаме и бихме могли да поддържаме добри отношение с Москва не значи, че се отказваме от евроатлантическата посока на България. Именно това, че сме членове на НАТО и ЕС означава, че можем да бъдем мост на тези световни сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история", каза още Антон Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай