Ангел Джамбазки: Кадрите на ДПС да се освободят чрез конкурси

Ангел Джамбазки: Кадрите на ДПС да се освободят чрез конкурси | StandartNews.com

"Едно от условията ни към ГЕРБ, които сме критикували безпощадно и ще продължим, ако има за какво, е да се освободят кадрите на ДПС. Това обаче трябва да стане чрез конкурси. Тези хора са неграмотни и са поставени на възлови места, за да разпределят парите от Европа към ДПС за купуване на гласове в ромските махали. На тези конкурси ще стане ясно, че те нямат капацитет да заемат тези постове. А ДПС няма от какво да се оплаква", заяви в петък в Благоевград евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Той увери, че Патриотичен фронт не иска никакви постове от ГЕРБ. Не желаят да имат министри и да се превръщат в службогонци. Той смята, че даже е по-добре за ВМРО да е в опозиция, тъй като следващите година, година и половина ще са много трудни за управление на страната. Причините са финансовите проблеми на държавата, лошото състояние на образованието и здравеопазването...

"И римският папа, и Далай Лама да дойде в България, управлението ще е трудно. Ние можем да сме в опозиция и да гледаме отстрани разпада на държавата. Но ако този процес продължи, може да няма какво да спасяваме след време. Ще искаме от ГЕРБ да се изпълнява конкретна програма, и то в срокове. Ще имат нашата подкрепа, но тя няма да е безрезервна. Наша основна цел е хората в страната да живеят по-добре", каза още Джамбазки. Едно от първите неща, които трябва да се направят, са промени в изборния кодекс и в законодателството, смята той. Да се премахнат секциите в Турция, да може човек да се защитава вкъщи с оръжие от престъпници, които нападат дома му. Евродепутатът сподели, че за БСП остава ролята на съзидателна опозиция.

„БСП много пъти „настъпиха мотиката", която е ДПС, а нейната дръжка е голяма и дебела. Имат да си подрежат къщичката. Управляваха лошо. Носят си последствията. Чувам, че отсега събират хора за протести през зимата. Пробемът им е, че последователно се провалят, продължат ли така, ще се борят да прескоат 4-процентовата граница", допълни Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай