Андреев: Избистриха се тезите на реформатори и ГЕРБ

Андреев: Избистриха се тезите на реформатори и ГЕРБ | StandartNews.com

София. „Нещата вече са ясни. Политическите тези на двете преговарящи партии – ГЕРБ и Реформаторския блок, се избистриха. Като сестрински партии, членове на ЕНП не можем да пренебрегнем това, което избирателят е направил. Задачата, която той е задал, е да има дясно-центристко управление, коалиция между ГЕРБ и Реформаторите". Това заяви бъдещият депутат от гражданската ковта на ГЕРБ Методи Андреев пред  Нова тв.

„Следващото управление трябва да бъде управление на принципите и споделената отговорност. Оттук нататък политиките, които ще предложат ГЕРБ и РБ като коалиция, ще бъдат политики, които ще привличат най-различни политически сили. Всяка една партия би подкрепила реформа в здравеопазването", коментира той.

„Живеем в държава, която от 25 години прави преход. Едни го наричат криминален, други го наричат успешен. През това време две партии са присъствали най-дълго в управлението – БСП и ДПС. Всичко това, което виждаме в момента като проблеми, са създадени именно по време на управлението на тези партии. Те са част от системния проблем на България – корупция, олигархия и монополи", каза още Андреев.

Представителят на ГЕРБ коментира и избирането на Александър Методиев за депутат от ДПС. Той бе категоричен, че хора като него нямат място в новото управление. "Не може хора като Бат' Сали да бъдат народни представители", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай