Александър Симов: Поведението на Антон е недопустимо, но защо не се коментира Симеонов

Александър Симов: Поведението на Антон е недопустимо, но защо не се коментира Симеонов | StandartNews.com

Само извинение на Антон Тодоров не върши работа. Щом Бетина Жотева още е в СЕМ, значи това поведение е позволено. Това каза Александър Симов, депутат от БСП, който заяви още, че поведението на вицепремиера Валери Симеонов днес също е било недопустимо . В студиото на БНТ Тома Биков от ГЕРБ изрази мнение, че въпросът е приключил след извинението на депутата Тодоров, а атаките идват от опозиционните среди.

Не би трябвало да има нито за управляващи, нито за опозиция неудобни въпроси. Не съм останал с впечатление, че има незададени въпроси. Мисля, че случаят е приключен. След изявлението, което е направил, няма какви други въпроси да му зададем. Въпросът е доколко другите хора са обективни. Атаките идват от опозиционни среди. Това е политически дебат, обяви Тома Биков.

Той заяви, че фактът, че се говори за това нещо днес, значи има свобода на словото. По думите на Тома Биков свободата на словото зависи от журналистите, не само от политиците.

Поведението на Антон беше недопустимо. За мен е изненадващо защо никой не коментира Валери Симеонов като и той намекване едва ли не, че журналистът може да си загуби работата. Нямат право да го критикуват.Не ми се мисли кой идва. Абсолютно арогантно поведение на двама политици. Това поведение е позволен, заяви пък Симов.

По казуса с президента Румен Радев Биков каза, че всеки депутат може да говори различни неща, но лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал много ясно да се разбере, че партията им не иска война. Симов от своя страна изрази мнение, че Антон Тодоров говори това, което мисли партията, но по думите му не може да си признае. "Комисията за тези бойни самолети беше направено с цел президентът да бъде атакуван.", каза Симов, а Тома Биков отрече някой да е искал война с президента.

Един от проблемите в доклада е, че служебното правителството взима решение един ден преди да бъде свикан новия парламент. Има ясно мнозинство. Защо е било това бързане, това е проблематично за нас. По тази логика може би сме обявили война и на НДК, защото правихме анкетна комисия и за НДК. БСП бяха изключително внимателни там. Брояха всяка стотинка и плочка как се е родила, а когато става въпрос за 1.5 млрд., те казват защо правите тези неща. Никой не е искал война с президента. Според мен в началото на седмицата президентът допусна грешка като каза, че някой иска да води война с него и той е готов за война. Президентството не е място за това. Ако те искат, не правят добра услуга на президента, отсече Биков.

Александър Симов отвърна: - Комисията бе създадена, когато г-н Цветанов каза, че не е бил поканена някъде. Президентът предупреди - не водете война с мен, защото ако обявите, аз мога да се защитя. Това е призив, дайте да се разберем и да не водим война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай