Адвокат на Сидеров: И Христос не се е отървал от улично правосъдие

Адвокат на Сидеров: И Христос не се е отървал от улично правосъдие | StandartNews.com

Самият Христос не се е отървал от улично правосъдие, категоричен бе пред бТВ Явор Нотев, депутат от „Атака" и адвокат на Волен Сидеров по делото за хулиганство на летище Варна по повод последния скандал с лидера на партията.

Припомняме, в петък срещу събота Волен Сидеров и Десислав Чуколов участваха в скандал в центъра на София. Двамата атакисти нападнали собствениците на магазин за цигари и алкохол с мотива, че продават контрабандни цигари и наркотици. Проверка на Икономическа полиция е установила, че контрабанда и забранена стока в клекшопа няма. На извънреден брифинг от прокуратурата обявиха, че ще поискат да бъде снет имунитетът на Сидеров и Чуколов.

Защитникът на Сидеров смята, че прокуратурата е действала тенденциозно. Трябвало само да се ограничи до искането на имунитет, който е даден по Конституция.

Във връзка с обвиненията за хулиганство, Нотев поясни, че бил запознат с чл. 325 от Наказателния кодекс от студентските си години. По думите му излъчените кадри от скандала не доказвали думите собственика на магазина Йордан Симеонов, че е бил ударен от Чуколов.

Явор Нотев с удоволствие щял да защитата лидера си, ако му повдигнат ново обвинение за хулиганство. Той категорично отрече акцията на Сидеров и Чуколов да цели предизборен ПР.

Запитан защо баща на малко бебе се разхожда през нощта из града, а не помага за отглеждането на детето, Нотев обясни, че офисът на телевизия „Алфа" и на вестник „Атака" е на пл. „Славейков", лидерът на партията често работел до късно и затова се разхождал късно в този район и то без охрана, защото искал да има пряк контакт с хората.

Междувременно в студиото на Нова телевизия свидетел на скандала заяви, че е убеден, че двамата атакисти са били в нетрезво състояние. Тодор Лазаров е студент в НАТФИЗ. Той искал да си вземе бира, но Сидеров и Чуколов не му позволили. Казали му, че магазинчето не работи. Той се дръпнал и отишъл да си вземе бира от друго място. Когато се върнал пред клекшопа вече се били събрали доста хора. „Волен Сидеров казваше, че там се продават наркотици и безакцизни цигари. Видях как Сидеров удряше под кръста репортер", твърди свидетелят.

От своя страна aдвокат Александър Пелев коментира: „Това, което Волен Сидеров е осъществил като минимум е едро хулиганство. За съжаление, добре го съветват. Волен Сидеров много добре знае как да си играе играта, той се движи точно по ръба, така че да не попадне в хипотезата на тежко престъпление, за което може да му иска сваляне на имунитета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай