АБВ с коалиционни кметове и самостоятелни съветнически листи

АБВ с коалиционни кметове и самостоятелни съветнически листи | StandartNews.com

На местните избори през есента партия АБВ ще се яви със самостоятелни листи за общински съветници, но в много от общините ще подкрепи кандидати за кметове, издигнати от коалиция. Това обяви в Перник лидерът на партията президентът 2002-2012 г. Георги Първанов.

Имаме вече свои номинации, но не бързаме да ги обявяваме, защото очакваме партньорство на партии от левия и ляво-центристкия спектър, поясни Първанов и уточни, че в някои общини вече има местни коалиции на АБВ, БСП, комунистическата партия и земеделския съюз „Ал. Стамболийски" за общо явяване на местните избори. В края на седмицата националното ръководство е разгледало готовността за участие в изборите на 49 общини и в повече от половината от тях са формирани коалиции, в които АБВ ще участва, като на някои места освен, че ще има единна кандидатура за кмет, ще се представят и общи листи за съветници. Оставяме на местните ръководства да решат за съветническите листи, националният съвет ще се намесва, само в случай на спорове, каза още Първанов.

В Перник той присъства на учредяване на областна организация на АБВ, за чийто председател беше избран предприемачът Петър Първанов, бивш зам. Кмет на община Перник от екипа на покойния кмет Росица Янакиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай