АБВ – Кърджали призова Първанов да преосмисли решението си

АБВ – Кърджали призова Първанов да преосмисли решението си | StandartNews.com

Общинският съвет на партия АБВ – Кърджали оцени високо моралния акт на оставката и призовава председателя Георги Първанов да преосмисли решението си, заради членовете и симпатизантите, които подкрепят каузата на Алтернатива за българско възраждане.

От АБВ – Кърджали считат, че парламентарната група на партията е нарушила недопустимо процедурата, разписана в устава, а и неписаните правила в партийно-политическата практика.

Членовете и симпатизантите на партията в Кърджалийско са смутени и разколебани и смятат, че народните представители на АБВ им дължат отговори на някои въпроси като „на базата на каква форсмажорна експертиза и разчети депутатите на АБВ приеха уверението на финансовия министър за възможност да не се усвоят 2 млрд. лева" и ще се счита ли за приемливо партийно поведение, ако някоя общинска структура повтори прецедента и по свое съображение не изпълни решение на ръководните органи.

Имайки предвид, че парламентарната група е функция и изпълнител на решенията на легитимно избраните партийни органи, Общинският съвет на партия АБВ – Кърджали счита, че е наложително свикването на разширено заседание на Националния съвет на ПП АБВ за анализ на организационното състояние на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай