Цачева: Направихме всичко възможно за актуализацията

 Цачева: Направихме всичко възможно за актуализацията | StandartNews.com

София. "ГЕРБ направи всичко възможно актуализацията на бюджета да се случи. Не сме виновни обаче за това, че има непреодолими противоречия в управляващата коалиция. "Коалиция за България" мина всякакви граници и този тон на конфронтация при обсъждането на бюджета бе зададен от Атанас Мерджанов. Стигна се единствено до остро политизиране, пришиване и твърдения за налични връзки и бъдещи коалиции. Нещо, което не съществува". Това каза депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева в сутрешния блок на Нова тв. Тя коментира отказа на партията да подкрепи актуализацията и решението да не влиза повече на пленарни заседания.

"Нямаше как бюджетът да бъде гласуван на 4 октомври заради това, че можеше да има процедурни хватки. След като от „Коалиция за България" твърдят, че оставят държавата в цветущо състояние, нека те да се обясняват с българските граждани", продължи тя и уточни, че към момента дупката в бюджета е близо 1 милиард.

"От държавния бюджет за подкрепа на банките са нужни 1.2 милиарда, които ще паднат от резерва. Като се има предвид, че в него има 700 милиона, които са неправилно поставени като евросредства, към този момент резервът е много малко над санитарния минимум", каза още депутатът от ГЕРБ.

Няма да има пари за гарантираните влогове, каза Цецка Цачева и изтъкна, че служебното правителство и банкерите са на ход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай