Правят магистрала "Струма" на 2 нива

 Правят магистрала "Струма" на 2 нива | StandartNews.com

Прекратяват договори за концесии на плажове

Участъкът от магистрала "Струма", който ще минава през Кресненското дефиле и в момента се проектира, се предвижда на места да бъде на две нива - едно над друго. Това заяви пред bTV министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Така ще може максимално ефективно да се използва съществуващият терен, и няма да се прави изключително скъпия, технически доказано опасен и труден за реализация един-единствен дълъг тунел, обясни тя. Вместо един тунел там ще има съчетание от тунели, виадукти и преминавания на две нива. Този участък от 21 км в Кресненското дефиле е най-сложният от магистралата.

Участъкът на АМ "Струма" между Дупница и Благоевград трябва да бъде напълно завършен до края на октомври, каза още Лиляна Павлова. Паралелно през есента ще започне изграждането на още два важни участъка - от Благоевград до Крупник и от Сандански до Кресна. Очаква се до края на октомври да бъде изцяло довършено и изграждането на АМ "Марица" - остава участъкът от връзката при Чирпан до Димитровград, стана ясно от думите й. Довършва се и западната дъга на Околовръстното шосе на София.

Почти на всички от 120-те плажа, които са били проверени, са установени несъответствия в няколко категории - нарушения на изискванията за свободна площ, проблеми със спасителите, с хигиената и с наличното медицинско оборудване, каза Павлова. Около 56 концесионери и наематели вече са били санкционирани, като договорите с някои от тях ще бъдат развалени. Най-големите нарушители са стопаните на плажовете Слънчев бряг-Север, Обзор и Ахтопол, посочи министър Павлова. Те са с арогантно поведение - плащат си глобите, но не си отстраняват проблемите, допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай