Тервел Пулев като войник от Сръбско-българската война

Боксьорът се включи във възстановка на боевете при Сливница

Тервел Пулев като войник от Сръбско-българската война | StandartNews.com

Европейският шампион по бокс в полутежка категория Тервел Пулев многократно е доказвал, че е истински патриот, ценител и пазител на българщината. Направи го преди месец на ринга в София, когато победи Леонардо Бруцезе, за да спечели първия си пояс в професионалния бокс, както и преди дни в Сливница.

В близост до градчето боксьорът свали ръкавиците, сложи шинел и калпак и грабна пушката! Точно като български войник, който през ноември 1885 г. брани националната чест в Сръбско-българската война.

Тервел се включи във възстановките на боевете при Сливница, които преобръщат развоя на войната. С български дух и ентусиазъм той защитаваше знамето и лъва на челото си, за да пресъздаде подвига на бойците ни.

 

Снимка: Instagram

Сраженията от 17 до 19 ноември 1885 г. се водят между 12 хил. българи и 25 хил. сърби. В крайна сметка родната армия побеждава, а историците са категорични, че този успех е причината и за цялостната победа на България във войната.

"В наши дни, войните се водят по коренно различен начин. Но е хубаво дори съвсем бегло да се доближим до събития от историята, чрез възстановки.

Уикенда край Сливница се проведе поредната възстановка на Сливнишката битка от Сръбско-българската война от 1885 г. организирана от Национално дружество "Традиция.", написа Пулев за чувството да бъде в редиците на славната българска армия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай