Миков: Този разговор не може да подмени дискусията в парламента

 Миков: Този разговор не може да подмени дискусията в парламента | StandartNews.com

БСП остава на позицията, че трябва да се актуализира само бюджета на НЗОК

„Не виждаме сериозни основания за ревизия по закона за Държавния бюджет. Ще подкрепим единствено актуализация в бюджета на НЗОК". Това посочи председателят на БСП на консултациите при президента. По думите му дискусията за това трябва да е в парламента.

"Този приятелски формат, в който водим разговора не може да подмени дискусията в пленарната зала на Народното събрание по никакъв начин, а там имаше много аргументи", припомни председателят на парламента.

"Президентът Плевнелиев явно ще бъде активен участник в предизборната кампания, не ми хареса тона му в залата", коментира още той на излизане от президентството.

„Той не може да бъде политическа страна, тези цифри и този разговор се провежда в Народното събрание, ние в това няма да участваме", добави той.

До края Миков остана категорично зад досегашната позиция на БСП и обясни, че е дошъл на консултациите единствено от уважение към институцията.

По-рано сутринта заседанието на Народното събрание за пореден път се провали и бе прекратено.

"Усещаме изкуствено създаден натиск по темата. Знаем проблемите, които съществуват. Това е нашата позиция – не виждаме сериозни основания за ревизия по закона за държавния бюджет", добави председателят на БСП

Михаил Миков също така предложи да бъдат публикувани протоколите от всички консултации при президента в последните седмици, включително и тези за банките.

Днешният дебат беше открит и се предаваше на живо по БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай